Aanmelding Vormsel 2016

Door de doop ben je als kind opgenomen in de geloofsgemeenschap. Een andere naam voor deze geloofsgemeenschap is “lichaam van Christus”. In een lichaam heeft ieder onderdeel zijn eigen taak en functie. Het ene onderdeel van het lichaam is zichtbaar, het andere niet. Het ene krijgt alle aandacht, het andere niet. Voor het lichaam is dat niet van belang. Alle onderdelen zijn nodig en de één kan niet zonder de ander.

Zo heeft ook ieder die gelooft een eigen plaats en taak in het lichaam van Christus, de kerk. Wanneer je je daar bewust van bent, wil de kerk je graag daarin sterken en steunen. Dat is de betekenis van het Vormsel.

Door handoplegging door de bisschop en door de zalving met de gewijde olie, ontvang je het teken dat je mag delen in de Geest van Jezus. Daardoor krijg je alles wat nodig is om als een christen te leven.

Uitnodiging Vormsel 2016

VormselBen je als kind gedoopt, dan kun je het Vormsel ontvangen rond je 12e jaar. Met een brief aan alle in de parochieadministratie ingeschreven tieners, en via een oproep in het parochieblad Drieluik, op de website en via de digitale nieuwsbrief en flyers op de basisscholen,  worden de kinderen van ongeveer 12 jaar (groep 8) uitgenodigd deel te nemen aan het project.

De voorbereiding op het Vormsel vindt plaats op een bijzonder moment in het leven van tieners: ze gaan de grote stap maken naar de middelbare school en hun volwassenheid ontluikt. In zes bijeenkomsten, die op donderdagavond om 19:30 uur in Kerkestein te Vleuten plaatsvinden, gaan we samen nadenken en praten over thema’s als volwassen worden, relaties en vriendschappen, talenten ontwikkelen en levenskeuzes. We ontdekken hoe Gods Heilige Geest ons hierbij helpt. Daarnaast zal er ook een bijzondere boeteviering plaatsvinden, ontmoeten wij de Vormheer, en nemen we deel aan ‘Spirit!’, de vormelingendag van het bisdom.

Wij vinden het belangrijk om in de voorbereiding de deelnemende tieners aan te spreken op hun eigen ideeën en geloof. In die zin betekent deelname niet dat zij automatisch ook het H. Vormsel moeten ontvangen: er is ruimte om dit persoonlijk te onderzoeken en alle vragen te stellen die opkomen.

Enkele belangrijke data

Op 7 januari vindt om 20:00 uur in Kerkestein een informatieavond plaats voor ouders en tieners samen. De Vormselviering zal plaatsvinden op zondag 22 mei in de Mariakerk te De Meern.

Voor vragen of aanmelding kunt u een mail sturen naar:
vormsel@lichtvanchristus.nl

Met vriendelijke groet,
Pastoraal werker Yuri Saris

De vormelingen van 2015

Vormsel2015