Eerste Kindernevendienst Advent

Kindernevendienst Advent 30 november 2014Samen met de kinderen van onze parochie kijken we tijdens de Advent uit naar kerst. Op zondag 30 november hebben we dat voor het eerst gedaan. We hebben de eerste kaars van de adventskrans aangestoken en naar een verhaal geluisterd over wachten en uitkijken. Dat deed ons denken aan het wachten en uitkijken naar Sinterklaas. Alle kinderen wisten nog dat ze een week ervoor in de kou hadden gestaan en hadden gewacht op Sint en de pieten en gehoopt dat ze er snel aan zouden komen!

In ons verhaal ging het over een vrouw die op de heer van het huis moest wachten. Ze stond steeds op de uitkeek of ze de heer al zag. In de Adventsperiode wachten we op de geboorte van Jezus. Wij gaan in de Advent knutselen aan een kijkdoos. Zondag hebben we eerst de buitenkant en de binnenkant van de doos mooi beplakt. De komende zondagen gaan we de doos dan steeds verder inrichten; er komen dieren in en natuurlijk sterren en een engel en een schuurtje. Langzaam maar zeker gaan we zo steeds meer zien van het kerststalletje.

Als je mee wilt doen, ben je van harte welkom. Zondag om 10.00 uur is de volgende kindernevendienst van het adventproject in zowel de Willibrordkerk als de Mariakerk.

We vinden het gezellig als je erbij bent.