Afscheid Lidy Langendijk zondag 4 en 11 januari

Mededeling van het parochiebestuur in het weekend van 3e Adventszondag 2014 in de beide parochiekerken

Deze week heeft pastoraalwerkster Lidy Langendijk het bestuur en het pastorale team laten weten dat zij per 1 januari 2015 de parochie Licht van Christus gaat verlaten.
Zij heeft met ingang van die datum een nieuwe benoeming gekregen van het aartsbisdom om werkzaam te zijn in de parochies van H. Paus Johannes de 23e en H. Suitbertus.
Lidy had al langere tijd de wens om nog een keer te werken in een groter team en een groter parochie verband. Deze kans wordt haar nu geboden in deze parochies.
Ondanks dat we het jammer vinden dat zij vertrekt gunnen we haar deze kans van harte.
Op nieuwjaarrecepties van 4 januari in Vleuten en 11 januari in de Meern zal er gelegenheid zijn om afscheid te nemen van Lidy.
Voor een uitgebreide toelichting op het vertrek verwijzen we u naar de website.

Het parochiebestuur

Persoonlijke toelichting en groet van Lidy Langendijk

Ik heb onlangs het parochiebestuur en het pastorale team laten weten dat ik met ingang van 1 januari 2015 de parochie Licht van Christus ga verlaten.
Met ingang van die datum heb ik een nieuwe benoeming gekregen van het aartsbisdom om werkzaam te zijn in de parochies paus Johannes de 23e (Houten en omgeving) en Sint Suitbertus (Culemborg en omgeving).
Ik ben inmiddels 7 jaar werkzaam in de parochie Licht van Christus en ik heb het uitstekend naar mijn zin gehad. Toen ik begon waren we een pastoraal team met 5 mensen, langzamerhand is dat teruggelopen tot een pastoraal duo. Dat betekende vaak hard werken en proberen “alle ballen in de lucht te houden”. Ik heb dat met veel plezier gedaan en naar best vermogen maar gaandeweg is in mij het verlangen gegroeid om nog een keer te mogen werken in een groter team. Deze wens heb ik in de zomer bij het bisdom kenbaar gemaakt en nu deed zich deze kans voor. Mijn nieuwe werkplek telt 16 kerken en het team bestaat naast mij uit 6 andere mensen. U begrijpt dat dit een kans is die heel goed aansluit bij mijn wens. Mede gezien mijn leeftijd heb ik gemeend deze kans niet te moeten laten lopen.
Ik zie uit naar deze nieuwe uitdaging die op mijn weg is gekomen. Echter aan een voor mij nieuwe uitdaging, waar ik dankbaar voor ben, kleeft natuurlijk ook de ander kant van het afscheid nemen van u en jullie allen.
Ik heb met velen van u lief en leed mogen delen en dat vele jaren lang. Dit vervult mij met grote dankbaarheid.
Vanaf deze plaats wil ik iedereen bedanken voor het vertrouwen dat ik van u en jullie gekregen heb.
Al dat wat u mij toevertrouwd hebt en dat waarin we samen mochten optrekken vormen stuk voor stuk parels aan mijn levensketting en ik zal ze koesteren als heel dierbare en warme herinneringen.
Ik wens u en al uw geliefden alle goeds toe en Gods liefdevolle nabijheid en zegen.

Lidy Langendijk

Korte reactie van het bestuur 

Ook vanaf deze plek willen wij onze parochianen melden dat wij het jammer vinden dat Lidy vertrekt maar wij gunnen het haar van harte. Lidy we willen je heel erg bedanken voor je goede inzet en alles wat je de afgelopen jaren voor de parochie Licht van Christus hebt gedaan. Heel veel succes met de nieuwe uitdaging.

Joke Kuijf-Kurver vice-voorzitter