Ochtendmis door de week

Even een half uurtje voor jezelf en voor God

mariazijbeuk2015Veel gezinnen hebben het druk door de week. Maar ook op zondagmorgen is de agenda gevuld met sportwedstrijden van de kinderen of familiebezoek. Of je moet zelfs dan gewoon werken.
Je komt vaak niet er aan toe om de Mis te vieren, ook al zou je dat best willen. Er is niet zoveel ruimte in je agenda voor gebed en bezinning, maar toch is even tijd nemen voor God geen overbodige luxe. Het geeft rust en uitzicht. Daar kunnen we iets aan doen.

Vanaf donderdag 5 maart begint de ochtendmis in de Mariakapel van de Mariakerk in De Meern voortaan om 8.30 uur. De klok luidt vanaf 8.15 uur om iedereen eraan te herinneren.
Deze tijd is net wat gunstiger voor ouders die net hun kind naar school gebracht hebben. Heb je nog een baby’tje of peuter bij je? Kom gerust naar de kerk, dat is prima.
Het is ook helemaal niet erg als je iets later komt. Deze viering is om 9.00 uur weer afgelopen.
Er is geen zang. De overweging duurt een paar minuten. Het is vooral een moment van stilte, gebed en bezinning. Gun jezelf dit moment om je geloof te vieren en te verdiepen. Natuurlijk staan we open voor alle mogelijke suggesties om jullie bij de kerk te betrekken. Dat hoeft niet alleen op zondag te zijn!