Aanmelding H. Vormsel 2018

De voorbereiding op het Vormsel vindt plaats op een bijzonder moment in het leven van tieners: ze gaan de grote stap maken naar de middelbare school en hun volwassenheid ontluikt. We nodigen alle tieners die in groep 8 zitten uit om komend jaar mee te doen met de voorbereiding op het Vormsel.

In zes bijeenkomsten, die op donderdagavond om 19:30 uur in Kerkestein te Vleuten plaatsvinden, gaan we samen nadenken en praten over thema’s als volwassen worden, relaties en vriendschappen, talenten ontwikkelen en levenskeuzes. We ontdekken hoe Gods Heilige Geest ons hierbij helpt. Daarnaast zal er ook een bijzondere boeteviering plaatsvinden, ontmoeten wij de Vormheer, en nemen we deel aan ‘Spirit!’, de vormelingendag van het bisdom.

Wij vinden het belangrijk om in de voorbereiding de deelnemende tieners aan te spreken op hun eigen ideeën en geloof. In die zin betekent deelname niet dat zij automatisch ook het H. Vormsel moeten ontvangen: er is ruimte om dit persoonlijk te onderzoeken en alle vragen te stellen die opkomen.

Enkele belangrijke data

Op donderdag 18 januari vindt om 19:30 uur in Kerkestein (Pastoor Ohllaan 34a) een informatie- en kennismakingsavond plaats voor ouders en tieners samen.

De bijeenkomsten beginnen op donderdag 8 februari.

De Vormselviering zal plaatsvinden op zondag 10 juni om 9:30 uur in de Mariakerk te De Meern. De Vormheer is Mgr. Hoogenboom.

Hier vindt u een overzicht van de data en bijeenkomsten: Vormselkalender 2018

Voor vragen of aanmelding kunt u een mail sturen naar:
vormsel@lichtvanchristus.nl

Met vriendelijke groet,
Pastoraal werker Yuri Saris