Adventsproject kindernevendiensten ‘Licht van Christus’

Wanneer?

Op 2 december a.s. start de parochie Licht van Christus weer met het adventsproject tijdens de  kindernevendienst.

Wat is hetzelfde als vorig jaar?

Zoals elk jaar werken we tijdens de adventsperiode samen met de kinderen uit de parochie aan een mooi project. Wat het plan dit jaar is, houden we nog even geheim. Dit zullen we bekendmaken tijdens de familieviering op zondag 2 december a.s. om 11:00 uur in de Willibrordkerk te Vleuten.

De afsluiting van het project zal op Eerste Kerstdag om 9:30 uur in de Mariakerk in De Meern plaatsvinden. Tijdens deze viering kunnen de kinderen aan de parochie laten zien wat ze gemaakt hebben en na afloop ontvangen ze een klein cadeautje.

Wat is nieuw?

Er is wel wat veranderd ten opzichte van vorig jaar. Toen werkten de kindernevendienstgroepen in De Meern en Vleuten in twee kerken aan hetzelfde project . Dit jaar worden alle kinderen uit de parochie uitgenodigd in Vleuten. Daar zijn zowel de vrijwilligers uit de Meern als uit Vleuten bij aanwezig. Op deze manier kunnen ouders en kinderen uit de hele parochie elkaar leren kennen. Tijdens de Veertigdagentijd zal het project in De Meern plaatsvinden.

Programma kindernevendienst op een zondag tijdens de advent

Na ontvangst door de pastoor worden de kinderen uitgenodigd bij het altaar. Daar steken we een adventskaars aan onder begeleiding van gezang. Vervolgens gaan de kinderen naar Kerkestein voor hun eigen viering. Tijdens dit moment, dat een aansluiting is op de reguliere mis, zal een Bijbelverhaal in een voor kinderen begrijpelijke taal worden verteld en uitgelegd. Daarna werken de kinderen aan het project.

Belangrijke data

– Zondag 2 december 2018: start advent(sproject) met een familieviering om 11.00 uur in de Willibrordkerk;
– Zondag 9 december 2018: kindernevendienst om 11.00 uur in de Willibrordkerk;
– Zondag 16 december 2018: kindernevendienst om 11.00 uur in de Willibrordkerk;
– Zondag 23 december 2018: kindernevendienst om 11.00 uur in de Willibrordkerk;
– Dinsdag 25 december 2018: familieviering om 9.30 uur in de Mariakerk met afsluiting van het adventsproject.

Voor vragen kunt u bellen en/of mailen met:

  • Elizabeth Pappot/06-49370895/elizabeth.pappot@outlook.com
  • Margreet Dankerlui/06-50247266/info@margreetanches.nl

We hopen u en/of uw kinderen op een van de zondagen te verwelkomen en u bent uiteraard ook van harte welkom om ons te helpen tijdens een van bovengenoemde data.