Allerzielen – ook in Vleuten met bloemen na de dienst

Dit jaar worden er aansluitend op de Allerzielenviering van 29 oktober ook op het kerkhof in Vleuten witte chrysanten gelegd, net zoals dat in De Meern gebeurt.

In De Meern wordt dit al jaren begeleid vanuit de kindernevendienst van de Mariakerk. Meestal zijn er in De Meern op deze dag zeker zo’n 30 kinderen aanwezig. Na het lezen van het kinderverhaal, gebedje, aansteken van een kaarsje en een knutsel (altijd iets om als herinnering op een graf of bij een foto te plaatsten) komen de kinderen terug in de kerk.

Daarna lopen de kinderen met een (klein) bosje bloemen achter de pastoor aan naar het priestergraf. De overige bloemen worden door de volwassenen gedragen en pas op het kerkhof aan de kinderen uitgedeeld (anders is het véél te zwaar). Bij het priestergraf wordt eerst een plechtig moment gehouden met een zegen, gebed en lied. Daarna worden de bloemen over alle graven verdeeld.

Omdat het in Vleuten voor het eerst op deze wijze gebeurt en er naar verwachting iets minder kinderen zijn, zal de pastoor vragen of álle parochianen naar vermogen een bos chrysanten willen dragen naar het kerkhof.