De charme van Vleuten-De Meern op televisie (NPO 2)

Het televisieprogramma ‘Geloof en een Hoop Liefde’ portretteert gemeente Vleuten-De Meern

Presentatoren Bert van Leeuwen, Henk van Steeg, Hella van der Wijst en Mirjam Bouwman gaan voor ‘Geloof en een Hoop Liefde’ op zoek naar authentieke dorpsverhalen, karakteristieke stadsgezichten en inspirerende verhalen over geloof, hoop en liefde in Vleuten-De Meern.

Kijk dinsdag 28 november a.s. naar ‘Geloof en een Hoop Liefde’ in Vleuten-De Meern om 17.50 uur op NPO 2

Persoonlijk, onbevangen en herkenbaar: in ‘Geloof en een Hoop Liefde’ staat het geloof van de gewone Nederlander centraal. In het EO-programma gaan presentatoren Bert, Hella, Mirjam en Henk op pad met bekende en onbekende bewoners die hen wegwijs maken in de lokale gewoonten en gebruiken. De persoonlijke ontmoetingen leveren innemende, inspirerende en ontroerende verhalen op.

Vleuten-De Meern 

Ooit waren het drie losse plaatsen: Vleuten, De Meern en Utrecht. Maar de stad Utrecht groeide verder en nu is Vleuten-De Meern de grootste wijk van Utrecht. We ontmoeten barbier Ad van Zoeren uit Vleuten. Hij weet veel te vertellen over het oude en nieuwe Vleuten, zijn roots liggen hier. Als kapper heeft hij veel haren en baarden geknipt van de inwoners. Het vroegere dorpse leven is nog wel aanwezig, bijvoorbeeld tijdens de kermis in Haarzuilens. Jeanne Griffioen neemt ons mee naar het grootste kasteel van Nederland: Kasteel de Haar. Zij heeft er gewoond, de paarden van de baron verzorgd en had nauw contact met hem en zijn dochters. Ook spreken we Cees Verweij uit de Meern. Hij vertelt hoe zijn gitaar hem door moeilijke periodes heen heeft gesleept. Ciska Postdijk uit Vleuten deelt ons hoe zij veel kracht haalt uit haar geloof. Haar beide dochters hebben een ernstige stofwisselingsziekte, de zorg is zwaar, maar de liefdevolle momenten voor elkaar groeit des te meer.

Naast Vleuten-De Meern, zijn ook de plaatsen Oosterhout, Venray en Vianen deze week te zien in ‘Geloof en een Hoop Liefde’.

Op de website en facebook pagina van ‘Geloof en een Hoop Liefde’ vindt u de laatste informatie.

Thuis op 5

Ook in het dagelijkse radioprogramma ‘Thuis op 5’ staan de plaatsen Vianen, Venray, Oosterhout en Vleuten-De Meern van ‘Geloof en een Hoop Liefde’ deze week centraal. Presentatoren Yvonne Sprunken en Petra de Joode gaan op zoek naar smakelijke geschiedenisverhalen, stadse zaken, slimme luisteraars en brengen natuurlijk hoopvolle muziek! Iedere werkdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5. Kijk hier voor meer informatie.