Help mee de eucharistievieringen mee op te starten!

Medewerking gevraagd voor een geslaagde opstart eucharistievieringen.

Beste parochianen

Per 1 juli mogen we in beide kerken weer 100 personen ontvangen. Ook mag de communie weer worden uitgereikt. Velen hebben daar reikhalzend naar uitgezien. Vanwege de coronamaatregelen van de RIVM en de Nederlandsche bisschoppen is het echter een hele uitdaging om deze herstart van de openbare eucharistie vieringen op de zondag goed te laten verlopen.

De anderhalve meter en de hygiene moet voorop staan. Voor elke zondag zal men zich via een reserveringsapp moeten opgeven. Zo voorkomen we dat parochianen tevergeefs naar de kerk komen. Er zullen vaste plaatsen in de kerk zijn vanwege de verplichte afstand. Ook bij de communie moet de anderhalve meter gerespecteerd worden.

U begrijpt dat om dit alles in goede banen te laten verlopen we extra vrijwilligers nodig hebben voor de ontvangst, en het naar de plaats begeleiden. We denken 5 vrijwilligers per zondag per kerk nodig te hebben voor deze taken. Het pastorale team en het parochiebestuur doen een beroep op u om mee te helpen deze opstart van de eucharistievieringen op de zondagen tot tevredenheid te laten verlopen. Tevens is het een mooi teken van ons aller verlangen om weer toe te groeien naar een normaal kerkelijk leven en dat onze parochie springlevend is. Ook om onze dankbaarheid aan God te tonen dat de coronacrisis beheersbaar lijkt te zijn geworden en we weer gevoed kunnen worden door Woord en Sacrament.

Als u bereid bent mee te helpen is het vanzelfsprekend dat u – en eventueel uw huisgenoot – een gereserveerde plaats hebt op de betreffende zondag waarop u meedoet.
Alle vrijwilligers die meedoen krijgen tijdig een uitnodiging om de gang van zaken voor en tijdens de Mis door te nemen en te oefenen

Graag opgeven of u beschikbaar bent, zodat we een rooster kunnen maken. We willen graag het volgende weten:

  1. Voor Mariakerk of Willibrordkerk of beide
  2. Voor één zondag per maand, of meerdere keren per maand

Neem contact op met secretariaat@lichtvanchristus.nl of telefonisch via 030-6774571 op weekdagen tussen 9.00 uur en 15.30 uur.

Met hartelijke groeten en zegenbede
namens Pastoraal team en Parochiebestuur

pastoor Martin Los