Leesgroep over boek van Borgman start in september.

Kijken op katholieke wijze, Een leesgroep over het boek van Erik Borgman, Leven van wat komt, een katholiek uitzicht op de samenleving. (2017)

De wereld is in verwarring en wij weten niet meer goed hoe we ermee om moeten gaan vanuit ons geloof.  Het lijkt alsof het katholieke geloof in de marge is terecht gekomen en alleen vanuit een kleiner wordende kerk kan spreken. In zijn nieuwe boek zet Prof. Erik Borgman hartstochtelijk uiteen hoe we vanuit een katholieke kijk op de samenleving kunnen spreken en getuigen van ons verlangen naar en de inzet voor goed leven. Hoe kunnen we het aanwezige goede leren zien?

Professor Borgman  is hoogleraar publieke theologie en directeur van het Tilburg Cobbenhagen Center van de Universiteit van Tilburg. Het boek is onderdeel van het project ‘De katholieke traditie opnieuw een levende kracht’,  dat hij leidt.

Erik Borgman is voor het schrijven van dit boek in gesprek gegaan met mensen uit diverse sectoren van de samenleving het onderwijs, de zorg, de politiek, de economie, de ecologie. Erik Borgman biedt ons een nieuwe visie, een ander mensbeeld en getuigt van toewijding aan God, aan elkaar en aan de wereld die ons gegeven is.

In de leesgroep  lezen we delen en hoofdstukken uit het boek. De eerste keer zullen de begeleiders de lezers leiden langs belangrijke hoofdfragmenten uit het boek. We leggen die naast onze ervaring en inzichten.  De hoofdstukken voor de 2e, 3e en 4e keer, worden vastgesteld door de voorkeuren van de deelnemers. Tijdens de slotbijeenkomst hernemen we wat we gelezen hebben en wat het voor onze wijze van ‘gelovig zien’ betekent.

Praktische informatie

  • De bijeenkomsten zijn op 25 september, 16 oktober, 6 november, 27 november en 18 december, telkens van 20.00 – 22.00 uur.
  • Plaats: pastoraal centrum pastoor Ohllaan
  • Begeleiding: pastoor Martin Los en Trees Versteegen, diaconaal werkster van het aartsbisdom.
  • We nemen aan dat de deelnemers het boek zelf aanschaffen. Kosten: 16,99 euro

U kunt zich uiterlijk 15 september a.s. aanmelden bij het secretariaat voor de leesgroepbijeenkomst van 25 september a.s. via secretariaat@lichtvanchristus.nl