Palmpaasstokken maken op 12 april

palmpaasstok tekeningOp 13 april is het Palmpasen en wordt in onze beide kerken een Palmpaasoptocht gehouden. We trekken dan rond in de kerk met onze mooi versierde Palmpaasstokken.

Je mag natuurlijk thuis zo’n palmpaasstok maken maar misschien vind je het leuk om het samen met andere kinderen te doen.

Kom zaterdag 12 april van 14.30- 15.30 uur naar Kerkestein (Pastoor Ohllaan 34a in Vleuten) en maak zelf een Palmpaasstok.

Alle kinderen van onze parochie zijn samen met hun pappa en/of mamma welkom. Om te weten hoeveel materiaal we moeten bestellen en hoeveel stokken er nodig zijn willen we graag weten op hoeveel kinderen we kunnen rekenen. Vriendjes en vriendinnetjes zijn ook welkom.

Je mag zelf ook spulletjes meenemen om aan de palmpaasstok te hangen bv theezakjes, een mandarijntje, een kersenbonbon. Het moet wel verpakt zijn.

Meld je aan per mail bij pastoraalwerkster Lidy Langendijk langendijk@lichtvanchristus.nl  of per telefoon 030- 6774571.

Op zondagmorgen 13 april om 10 uur zullen we met de Palmpaasstokken in de Willibrordkerk en de Mariakerk rondtrekken. Daarna kun je de Palmpaasstok brengen bij iemand die ziek is of niet meer naar de kerk kan komen. Wij zorgen voor de adressen.

We hopen dat er veel kinderen komen!

Palmpaasstok: Wat betekent het allemaal?

  • Kruis: Het kruis doet ons denken aan het lijden en sterven van Jezus.
  • Wit: Het kruis is omwikkeld met wit crêpepapier, wit is de kleur van de verrijzenis. Jezus is gestorven op het kruis maar daarna opgestaan uit de dood.
  • Palmtakje: Dit doet denken aan de palmbladeren waarmee de mensen Jezus hebben toegejuicht toen Hij op een ezel Jeruzalem binnen trok. Een palmtakje hang je ook thuis achter een kruisbeeld als ereteken van de overwinning van Jezus op de dood
  • Haan: Petrus was één van de naaste vrienden (een apostel) van Jezus. Maar nadat Jezus gevangen was genomen, werd hij bang en verloochende Hem tot drie keer toe. Toen kraaide er een haan, zoals Jezus al tevoren aan Petrus had voorspeld. Petrus werd heel verdrietig toen hij besefte dat hij net had gedaan alsof hij Jezus niet kende. Gelukkig is hij na de verrijzenis van Jezus moediger geworden en zelfs door Jezus aangewezen als de leider van de apostelen.