Pauselijke onderscheiding ‘Bene Merenti’ voor Wim Swart

Op zondag 26 februari ontving onze medeparochiaan en zeer gewaardeerde en veelzijdige vrijwilliger Wim Swart aan het eind van de mis in de Mariakerk uit handen van pastoor Martin Los de pauselijke onderscheiding Bene Merenti, vanwege de vele verdiensten voor de parochie, de kerk en de samenleving op verschillende terreinen.

Wim Swart heeft bij het bereiken van de leeftijd van 85 jaar in oktober een aantal vrijwilligerstaken beëindigd. Zo was hij in onze parochie sinds 1996 verantwoordelijk voor alle technische zaken rond de geluidsvoorzieningen in de kerk (m.n. de Mariakerk) en de kerkradio thuis bij ouderen. Hij verzorgde de aanleg, het onderhoud en de bediening ervan. De ringleiding in de Mariakerk is persoonlijk door hem aangelegd. In de liturgie was de heer Swart een zeer gewaardeerde acoliet en verzorgde hij mede het Rozenkransgebed op zaterdagmorgen. Nu nog assisteert hij de kosters waar nodig. Daarnaast verzorgt hij nog wekelijks de Stille Aanbidding op vrijdag en is de dagelijks goed bezochte Mariakapel in De Meern helemaal aan zijn zorgen toevertrouwd. Van harte proficiat namens de hele parochie!

BENE MERENTI
De onderscheiding Bene Merenti wordt verleend aan personen die minimaal 35 jaar oud zijn en zich minstens 10 jaar langdurige op geringe, doch opvallend verdienstelijke wijze in lokaal verband inzetten voor Kerk en samenleving.
Versierselen
Aan de onderscheiding Bene Merenti is een medaille in zilver of brons, hangend aan een lint in de pauselijke kleuren geel-wit, verbonden (onder paus
Paulus VI ontworpen). Aanvankelijk werd de Bene Merenti-medaille alleen in brons geslagen, sinds 1912 ook in zilver.

 

 

 

Foto: Diaken Vincent van der Helm draagt de bijbehorende oorkonde aan en Monique Becking overhandigt namens het parochiebestuur een bos bloemen.