Update van het communie-project

Een tijdje geleden kon je hier een verslag lezen van de start van het communieproject. Inmiddels zijn de kinderen weer een stuk verder met de voorbereidingen. Lees hier het verslag van het project in de Willuibrordkerk:

Eerste Heilige Communie Willibrordkerk

Weer even tijd voor een update over de voorbereidingen voor de Eerste Heilige Communie. De afgelopen weken is er weer veel gedaan door de kinderen.

Einde februari hebben de communicanten samen met Pastoor Los een bezoek gebracht aan Bakker Verkerk. De bakker legde uit hoe brood gemaakt wordt en daarna mochten de kinderen zelf aan de gang. Allemaal kregen ze een aantal bolletjes deeg waarvan allerlei broodcreaties gemaakt werden; smileys, hartjes, vlechtbroodjes. Ze hebben goed hun best gedaan. Terwijl het brood stond te rijzen en afgebakken werd, kregen de kinderen een heerlijk slagroomgebakje en limonade en werd er heerlijk op de buitenplaats gespeeld. Iedereen ging weg met een goed gevulde zak met broodjes om thuis samen te delen. Bakker Verkerk nogmaals bedankt!

Zoals u kunt zien staat het presentatiebord van de communicanten in de kerk. Hierop kunt u zien wie dit jaar de Eerste Heilige Communie zullen ontvangen; in totaal 20 kinderen die zich begin maart in een dienst hebben voorgesteld. Begin april hebben de kinderen een rondleiding door de kerk gehad waar van alles verteld werd over o.a. de doopvont, de tabernakel waar de hosties bewaard worden, welke kleding Pastoor Los draagt bij welke diensten en ze mochten zelfs nog even bij het grote orgel op het balkon kijken. Diezelfde week kregen de kinderen ook de gelegenheid om bij een echte doop aanwezig te zijn en dit van dichtbij mee te maken. Het was een feestelijke viering.

Met Palmpasen brachten de kinderen een mooi versierde Palmpasenstok naar een zieke of oudere in de parochie. Volgende maand is het dan zover, dan gaat het echt gebeuren; De Eerste Heilige Communie.