Vormsel en Communie 2015

Uitnodiging Eerste H. Communie 2015 EHC plaatje 2015

Heeft u de folder voor de Eerste H. Communie al ontvangen? In principe krijgen alle kinderen die dit jaar in groep 4 zitten een uitnodiging om mee te doen met de voorbereiding op de Eerste H. Communie. Uw kind kan aansluiten bij de kerk in Vleuten of bij de kerk in De Meern.

In vier bijeenkomsten op zondagochtend worden de kinderen voorbereid op dit mooie en feestelijke Sacrament. Er wordt natuurlijk verteld over het Laatste Avondmaal, maar ook over zoveel andere momenten dat Jezus met mensen een maaltijd deelde. Jezus zegt op een dag tegen Zijn leerlingen: “Laat de kinderen tot Mij komen!” Hij nodigt niet alleen volwassenen uit, ook kinderen. Samen gaan we op zoek naar Jezus.

Het is voor de kinderen, en voor de vruchtbaarheid van de voorbereiding, belangrijk dat u als ouders betrokken bent. Er zullen daarom ook twee ouderavonden plaatsvinden en wij vragen uw hulp rondom de viering.

De voorbereiding begint met een ouderavond op 22 januari in De Meern en op 29 januari in Vleuten. Indien uw kind nog niet het Doopsel heeft ontvangen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Dit kunt u aangeven bij de aanmelding.

Voor vragen, folder of aanmelding kunt u een mail sturen naar 1ecommunie@lichtvanchristus.nl of saris@lichtvanchristus.nl.

Voor meer informatie klik hier voor de Communiepagina

 

Uitnodiging H. Vormsel 2015 Vormsel plaatje 2015

Naast de Eerste H. Communie zal in januari ook de voorbereiding op het H. Vormsel beginnen. Wellicht heeft u al de informatiefolder ontvangen.

In zes bijeenkomsten en twee excursies wordt met een diverse groep tieners nagedacht over thema’s als volwassen worden, relaties en vriendschappen, talenten ontwikkelen en levenskeuzes, en de vraag gesteld hoe de jongeren dit kunnen verbinden met hun persoonlijke geloof.

Waarom wordt het H. Vormsel ook ‘het Sacrament van Volwassenwording’ en ‘het Sacrament van de H. Geest’ genoemd? Heel belangrijk is dat wij in de voorbereiding de jongeren aanspreken op hun eigen ideeën. In die zin betekent deelname niet dat de jongere automatisch ook het H. Vormsel ontvangt: er is ruimte om dit te onderzoeken en alle vragen te stellen die opkomen.

Ook de ouders zelf worden betrokken bij de voorbereiding. Op 18 januari vindt om 19:00 in Kerkestein een informatieavond plaats.

Voor vragen, folder of aanmelding kunt u een mail sturen naar vormsel@lichtvanchristus.nl of saris@lichtvanchristus.nl.

Klik voor alle informatie over het vormselproject en de foto van de vormelingen van 2014 hier.