Start voorbereiding Vormsel

Beste ouders/verzorgers,

De voorbereiding op het Vormsel vindt plaats op een bijzonder moment in het leven van tieners: ze gaan de grote stap maken naar de middelbare school en hun volwassenheid ontluikt. In zes bijeenkomsten, op donderdagavond van 19:00-20:30 uur in Kerkestein te Vleuten (Pastoor Ohllaan 34a), gaan we samen nadenken en praten over thema’s als volwassen worden, relaties en vriendschappen, talenten ontwikkelen en levenskeuzes. We ontdekken hoe Gods Heilige Geest ons hierbij helpt.

Daarnaast zal er ook een bijzondere boeteviering plaatsvinden, ontmoeten wij de vormheer, en nemen we deel aan ‘Spirit!’, de vormelingendag van het bisdom. In totaal zijn er 10 voorbereidingsmomenten.

Wij vinden het belangrijk om in de voorbereiding de deelnemende tieners aan te spreken  op hun eigen ideeën en geloof. In die zin betekent deelname niet dat zij automatisch ook het H. Vormsel moeten ontvangen: er is ruimte om dit persoonlijk te onderzoeken en alle vragen te stellen die opkomen. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van de kleurrijke en creatieve methode ‘In Vuur en Vlam’.

Enkele belangrijke data

  • Op donderdag 17 januari vindt om 19:30 uur in Kerkestein een informatieavond plaats voor ouders en tieners samen.
  • De bijeenkomsten beginnen op donderdag 7 februari.
  • De Vormselviering zal plaatsvinden op zondag 2 juni in de Mariakerk te De Meern om 9:30 uur.

Bij aanmelding ontvangt u een uitgebreid datumschema.

Voor vragen of aanmelding kunt u een mail sturen naar:
vormsel@lichtvanchristus.nl