Stille Aanbidding en Geleide Aanbidding in de Mariakerk

In De Meern is sinds 2006 Stille Aanbidding, daar is in 2017 de Geleide Aanbidding bij gekomen. De naam zegt het al, even rust en stilte om te bidden: te mediteren. Er is een trouwe groep van parochianen die graag samen komt om te bidden voor de parochie.

Het is een hele genadevolle tijd waarbij er ruimte is om bij de Heer even tot rust te komen en aldaar de vreugde en onze zorgen bij Hem neer te leggen.

Er wordt aan het begin sfeervolle muziek gedraaid om een overgang te maken van het veelal drukke leven naar de rust die in de kerk te vinden is.

Als je vaker in de stilte de aanwezigheid van De Heer zoekt, wordt dit een moment waar je veel kracht uit kunt halen. De Heer bevestigt deze ontmoeting met Hem ook in het bijbelverhaal van Martha en Maria. Hij zegt daar tegen Martha dat ze zich niet zo druk moet maken in de keuken, maar nodigt uit om net als Maria, even bij Hem te komen zitten en te luisteren.

Even pauze houden geeft energie en soms ook nieuwe inzichten om weer verder te gaan.

Links voor in de kerk wordt wekelijks het tabernakel opengesteld (de kluis waar het geconsacreerde brood = de Heilige Hostie, wordt bewaard). Dan wordt de Heer voor ons zichtbaar en treed zo uit de verborgenheid waar Hij altijd aanwezig is. Zo is Hij zelf in dit heilig uur onze gastheer (wat een bijzonder mooi geloof hebben we toch!). Op de zondagavond wordt door pastoraal werker Yuri Saris de hostie in een mooie monstrans geplaatst (het Allerheiligste Sacrament wordt uitgesteld). In dit meditatie uur word je begeleid met een vers uit de Bijbel en met liederen uit o.a. Taizé. Het thema komt voort uit de schriftlezingen van die betreffende zondag. Na afloop is er de mogelijkheid om na te praten.

Iedereen is van harte uitgenodigd dus: loop gerust even binnen. Je hoeft niet een heel uur te blijven. Je kunt komen of weggaan wanneer jezelf wilt.

Elke vrijdag van 12.00 tot 13.00 uur is er de Stille Aanbidding.

Elke 1e zondag van de maand van 19.00 tot 20.00 uur is er de Geleide Aanbidding.

Voor meer informatie kunt u terecht bij het pastoraal centrum of bij de contactpersoon: Karin van der Helm tel. 06-29244981.