Voorstellen stagiair Ramon Goosen

Graag wil ik me langs deze weg even aan je voorstellen, omdat ik voor de komende vijf maanden als stagiair mee zal lopen in het pastorale team van de parochie Licht van Christus. Mijn naam is Ramon Goosen, ik ben 27 jaar oud en ik mag na een lange studententijd eindelijk zeggen dat ik in de afrondende fase van mijn katholieke theologieopleiding zit, namelijk in het stagejaar dat voorafgaat aan het állerlaatste jaar.

Ik ben opgegroeid in een katholiek gezin in Kampen, maar woon nu zo’n 7 jaar in Utrecht.

Ik ben niet per se mijn hele leven super kerkbetrokken geweest, en het is ook niet zo dat ik als klein kind al pastor, of pastoraal werker heb willen worden, maar zo tegen het einde van mijn middelbareschooltijd ontdekte ik de waarde en vreugde van het katholiek zijn.

In een sterk bewustzijn van de grote wereldkerk die we zijn, gevoed door allerlei reisjes naar vele edities van de Wereldjongerendagen (en ook die van Panama in 2019 staat weer op de planning!), naar Taizé, Rome en Lourdes, wist ik mij geraakt door het verhaal van Jezus. Hij laat ons het gezicht zien van God, de barmhartige Vader bij wie het goed toeven is. Hij laat zich kennen in zijn Woord, in de sacramenten en in alles wat goed en mooi is.

Het gevoel dat deze God ons altijd als een liefdevolle Vader aanziet, ons inspiratie geeft en met ons is in de Geest, en helemaal weet hoe het is om mens te zijn in deze wereld, dat vind ik geweldig en hoopvol nieuws en daar wil ik me heel graag voor inzetten. Daarom begon ik aan de theologiestudie, om zo bij te kunnen dragen aan die mooie Kerk.

De komende vijf maanden zal Yuri Saris mijn stagebegeleider zijn. Met name op het gebied van de verschillende catechesegroepen die deze parochie kent zal ik meelopen en ik ben erg benieuwd welke kansen zich verder aandienen.

Voorafgaand aan deze stage heb ik al een half jaar pastorale ervaring op mogen doen in het St. Antonius Ziekenhuis, als geestelijk verzorger, wat ik ook erg leuk vond om te doen, en nu heb ik ontzettend veel zin om meer over het parochiewerk te weten te komen!

Als je nog een vraag, opmerking of tip hebt, over wat dan ook, dan kun je me met regelmaat treffen op de zondag na de viering in een van beide kerken, of even een mailtje sturen naar stagiair@lichtvanchristus.nl