Vrijwilligers gezocht om de wereld wat mooier te maken!

De werkgroep Missie, Ontwikkelingswerk en Vrede (MOV) luidt de noodklok! Om de werkzaamheden voort te kunnen zetten, zijn er dringend nieuwe mensen nodig! Heeft u niet veel tijd over? Een paar uurtjes per jaar kan al verschil maken! We lichten het even toe:

Wat doet de MOV?

Zij ondersteunt het Pastorale team en het parochiebestuur en brengt de activiteiten van het Bisdom onder de aandacht van de parochianen. Denkt u aan de adventsactie – vastenactie en de vredesweek. De MOV heeft ook een goed doel: de Oekraïne. Om geld in te zamelen verzint/doet de MOV mee aan activiteiten zoals op de braderie staan, een loterij. Maar ook de verkoop van de kerststukjes is inmiddels zeer bekend in de Parochie.

In oktober van dit jaar houden wij ons jaarlijks Oekraïne weekend.  Dit jaar voor de 25e en laatste keer. De opbrengst gaat naar het internaat in de Oekraïne. Een nieuw doel is dus een optie. Heeft u zelf een project buiten Nederland waar uw hart naar uit gaat,  dan denkt en doet de MOV graag met u mee.

Hoeveel tijd bent u kwijt aan het MOV werk?

Per jaar vergaderen we 6 avonden van 2 uur. Voor bepaalde activiteiten zoals de braderie, kerststukjes maken en het Oekraïne weekend zijn er natuurlijk ook wat uren nodig. Hiervoor schakelen wij meestal wat helpende handen in. Voor de financiële administratie zoeken wij een vervanger. Deze administratie staat nu in Excel en kost u maximaal 3 uur per maand.

Laat uw hart spreken en draag uw steentje bij om de wereld een beetje mooier te maken voor mensen die het minder hebben dan wij. Bel onze voorzitter Joke Zwamborn: 030 677 29 06  of mail: zwambornhansenjoke@casema.nl

Namens de MOV, Mariella van Laere en Toos Oostrum