Wandelaars gezocht stille omgang

Stille omgang AmsterdamOp zaterdagnacht 17 maart is er de jaarlijkse STILLE OMGANG in AMSTERDAM.

Vanuit onze parochie Licht van Christus vertrekt een bus met deelnemers aan de stille voettocht. Kosten voor deelname zijn 6 euro per persoon incl.koffie. Opgeven voor 14 maart.

De traditie heeft al een lange geschiedenis die terugvoert tot het jaar 1345.

Er was een zieke man die de communie ontving. Hij moest braken en het braaksel werd in de haard geworpen. Echter de hostie bleef zweven in het vuur, en werd eruit gehaald. Vervolgens werd deze naar de pastoor gebracht, maar tot 2 maal toe, kwam de hostie weer terug op de plaats van het wonder. Bij de derde maal bracht men de hostie in processie terug naar de kerk. Deze wandeling is een jaarlijkse traditie geworden.

Het programma: zaterdagnacht om 22:50u vertrekt de bus bij de ING-bank in De Meern. We rijden naar de O.L.Vrouwe Kerk aan de Keizersgracht. Aansluitend aan de viering begint de Stille Tocht door de binnenstad van Amsterdam, waar het uitgaansleven in volle gang is. Dit jaar is het thema “Eucharistie = leven”. Velen lopen de tocht ook om voor bepaalde eigen intenties te bidden. Het contrast tussen de stille wandelaars en het uitgaanspubliek in Amsterdam, maakt deze tocht tot een bijzondere belevenis. Na afloop is er tijd om na te praten bij een wel verdiende kop koffie. De meegebrachte boterhammen smaken daarna heerlijk. In de vroege morgen komen we weer thuis.

Voor verdere informatie en opgave kunt u terecht bij:Karin van der Helm tel. 06-29244981 of emailadres: karin.vanderhelm@planet.nl

Grote dank gaat uit naar de broedermeesters Tom Vianen en Arie van ’t Klooster welke na vele trouwe jaren hun functie hebben neergelegd.