Activiteiten

De Parochie is actief op social media

De parochie is actief op het gebied van sociale media. Bezoek onze Facebookpagina en/of volg ons op Twitter en blijf zo volledig op de hoogte!

twitter icoon vierkantfacebook icoon vierkant

Lichtjesroute Leidsche Rijn

Elk jaar organiseert de Parochie Licht van Christus samen met 5 andere kerken in Leidsche Rijn een Lichtjesroute. Dit is een wandeling van maximaal 2 km gemarkeerd door bijna 2000 waxinelichtjes. De start is elk jaar in Castellum Hoge Woerd, de route wisselt om het jaar. Het ene jaar eindigt de route in de Kerk aan het Lint en het ander jaar loopt de route via de Mariakerk naar de Marekerk. Onderweg wordt op verrassende en creatieve wijze het kerstevangelie verteld oa. door muziek en toneel. Voor jonge kinderen zijn  er nog extra activiteiten. De wandeling is voor álle inwoners van Vleuten, De Meern, Leidsche Rijn eo. Het is gratis en geschikt voor leeftijden en ook geschikt met rolstoel of buggy. De Lichtjesroute Leidsche Rijn wordt mogelijk gemaakt door de fantastische inzet van bijna 200 vrijwilligers, het initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht en diverse lokale ondernemers die het evenement sponsoren. Elk jaar lopen 2000-4000 mensen de route mee!

De Lichtjesroute Leidsche Rijn is elk jaar op zaterdagavond één week voor kerst. Starten kan tussen 17:00u en 19:30u

 

The Passion Leidsche Rijn

Net als de Lichtjesroute wordt The Passion georganiseerd door de 6 samenwerkende kerken. Dit zijn naast onze eigen Parochie ook nog: PKN De Marekerk, Kerk a/h Lint;  NGK Rijnwaarde en NGK Leidsche Rijn, Familiekerk De Fakkel en baptisten De Rank. The Passion Leidsche Rijn is de lokale versie van de zeer populaire Passion-uitzending op televisie. Het verlichtte kruis staat in de middag tussen het winkelende publiek in Leidsche Rijn Centrum. Vertegenwoordigers van de diverse kerken zijn aanwezig om gesprekken aan te gaan. Aan het begin van de avond wordt het kruis in processie naar het Berlijnplein gedragen. Daar wordt het Passieverhaal verteld afgewisseld met popmuziek. Dit evenement is óók zeer geschikt voor jongeren.

 

Brocantemarkt

Bijna elk jaar wordt er een gezellige brocantemarkt georganiseerd. Soms gelijktijdig met de Open Monumenten Dag in september, maar hou voor de juiste data de website in de gaten. Er is altijd een groot aanbod van gedoneerde spullen, schilderijen, kerkelijke kunst, vers fruit of noten. De opbrengst is voor de eigen parochie. kom ook een keer kijken op deze gezellige markt.

 

Voedselinzameling elke 1ste zondag van de maand in de Willibrordkerk en Mariakerk!

Onze Parochiegemeenschap doet mee met de voedselinzameling In Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern zijn meer dan 60 gezinnen afhankelijk van Voedselbankplus Leidsche Rijn. Het aantal afhankelijke gezinnen groeit op dit moment maandelijks. Om wekelijks de voedselkratten te kunnen vullen met verantwoorde en voldoende voedingsmiddelen is veel hulp nodig. Parochie Licht van Christus wil graag samen met uw hulp die structurele hulp bieden door maandelijks lang houdbare producten in te zamelen tijdens de Eucharistieviering. Elke eerste zondag van de maand zullen in Vleuten en De Meern tijdens de viering kratten bij de ingang van de kerk staan waar u uw lang houdbare producten kunt achterlaten. Gewenste producten zijn: lang houdbare melk, potten groenten, potten pastasaus, blikken ragout, limonadesiroop, koffie en thee, suiker, koffiemelk, rijst, pasta, toiletartikelen als shampoo, tandpasta, etc (Let a.u.b. op de houdbaarheid van de producten) Ook Douwe Egberts waardepunten zijn welkom. Deze zullen worden ingewisseld voor pakken koffie. Voor informatie bel: 06-22097236 of mail ParochieSupportGroep@ziggo.nl