Maatjesproject

holding-hands - maatjesIn Leidsche Rijn zijn veel nieuwe huizen gebouwd. In die huizen zijn nieuwe mensen komen wonen. In een aantal van die huizen wonen mensen met een verstandelijke beperking. Dit zijn gezinsvervangende tehuizen en andere woonvormen voor deze mensen.

Sommige bewoners van deze huizen willen graag naar vieringen in één van onze kerken komen. Wij willen als geloofsgemeenschap gastvrij tonen naar deze mensen. Sommige van deze mensen kunnen de vieringen niet op eigen gelegenheid bezoeken. Zij hebben een begeleider, een ‘maatje’ nodig.

Maatje zijn, wat houdt dat in?

Mensen met een verstandelijke beperking kunnen lang niet altijd zelfstandig naar de vieringen komen. Om in de kerk te komen hebben zij om te beginnen vervoer nodig. Maar ook in de kerk, tijdens de viering, hebben zij iemand nodig die hen een handje helpt. Die wijst waar we zijn in het boekje. Die hen een gevoel van geborgenheid biedt in het grote kerkgebouw.

Wij streven er naar een klein groepje van ‘maatjes’ te koppelen aan een bewoner van een tehuis. Op die manier ben je eens in de zoveel weken aan de beurt. Een kleine moeite, waarmee je een ander echt heel blij kunt maken. En op uw beurt krijgt u er een maatje voor terug! Want de blijdschap is meestal wederzijds. U zult ondersteuning krijgen bij het uitvoeren van deze taak vanuit de parochie.

Denkt u, dit is echt iets voor mij, of wilt u er graag meer van weten, neem dan contact met ons op via het Pastoraal Centrum, Pastoor Ohllaan 36 3451CC Vleuten  tel. 030 – 677 4571 pastoraalcentrum@lichtvanchristus.nl