Eerste Heilige Communie

Uitnodiging 1e H. Communie 2020

Vanaf januari gaat de voorbereiding op de 1e H. Communie weer van start! Ook dit jaar worden alle kinderen die in groep 4 zitten, of die 7-8 jaar oud zijn, uitgenodigd om mee te doen.

In vier bijeenkomsten op zondagochtend tijdens de mis, worden de kinderen voorbereid op dit mooie en feestelijke Sacrament. Daarnaast maken de communicanten een Doop mee, bezoeken ze een bakker, krijgen ze een rondleiding door de kerk, vieren ze Psalmzondag samen, en oefenen ze met het kinderkoor.

In totaal zijn er 10 leerzame en leuke bijeenkomsten voor de kinderen. Er wordt gebruik gemaakt van de kleurrijke en creatieve methode ‘Blijf dit doen’.

Enkele belangrijke data

De voorbereiding op de 1e H. Communie begint met een informatieavond op 8 januari in De Meern om 20:00 uur in De Schalm (Oranjelaan 10) of op 9 januari in Vleuten om 20:00 uur in Kerkestein (Pastoor Ohllaan 34a). U kunt zelf kiezen in welke kerk uw zoon of dochter de 1e H. Communie zal ontvangen, op deze locatie worden ook de lessen gevolgd.

Indien uw kind nog niet het Doopsel heeft ontvangen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Dit kunt u aangeven bij de aanmelding.

De 1e H. Communieviering in de Mariakerk te De Meern zal plaatsvinden op zondag 17 mei om 10:00 uur. De viering in de Willibrordkerk te Vleuten zal plaatsvinden op zondag 24 mei om 11:00 uur.  Mocht de groep communicanten van een kerk uit meer dan 30 kinderen bestaan, dan wordt mogelijk gekozen voor twee vieringen en dan zullen de tijden iets aangepast worden.

Voor vragen en aanmelding kunt u een mail sturen naar:
1ecommunie@lichtvanchristus.nl

Met vriendelijke groet,
Coördinator Julia Schevers