Eerste Heilige Communie 2024

Vanaf januari gaat de voorbereiding op de 1e H. Communie weer van start. Ook dit jaar worden alle kinderen die in groep 4 zitten, of die 7-8 jaar oud zijn, uitgenodigd om mee te doen.

In totaal zijn er dit jaar 10-12 leerzame en leuke vieringen, bijeenkomsten en activiteiten voor de kinderen. Er wordt gebruik gemaakt van de kleurrijke en creatieve methode ‘Blijf dit doen’.

In vier bijeenkomsten op zondagochtend tijdens de mis van 11:00 uur in Vleuten, worden de kinderen voorbereid op dit mooie en feestelijke Sacrament. Een bijeenkomst zal na afloop van de mis plaatsvinden gecombineerd met een gezamenlijke lunch met pastoor Peter. We vieren ook de Veertigdagentijd, Goede Week en Pasen samen (Palmzondag, Kinderkruisweg op Goede Vrijdag en Paaszondag). Daarnaast zijn er – onder voorbehoud – enkele extra activiteiten zoals een Doop, het bezoek aan een bakker en een rondleiding door de kerk.

Informatieavond

De voorbereiding op de 1e H. Communie begint met een informatiebijeenkomst voor ouders op woensdag 10 januari 2024 om 20:30u in het Pastoraal centrum, Pastoor Ohllaan 36 in Vleuten. Dit jaar is er weer voor gekozen om de communicanten samen te voegen tot één groep. Alle voorbereidende communielessen en activiteiten worden gezamenlijk gedaan.

Indien uw kind nog niet het Doopsel heeft ontvangen, dan is dit natuurlijk ook nodig en mogelijk. Dit kunt u aangeven bij de aanmelding.

De 1e H. Communieviering zal plaatsvinden op zondag 26 mei om 10:00 uur in de Mariakerk te De Meern.

 

Voor aanmelden EHC 2024  gebruik het formulier hieronder:

https://forms.office.com/e/5BBj0Zvjp7

 

 

Voor meer informatie of aanmelden voor een Doop:  secretariaat@lichtvanchristus.nl of 030-7664571