Eerste Heilige Communie

Vanaf januari gaat de voorbereiding op de 1e H. Communie weer van start. Ook dit jaar worden alle kinderen die in groep 4 zitten, of die 7-8 jaar oud zijn, uitgenodigd om mee te doen.

In totaal zijn er dit jaar 10-12 leerzame en leuke vieringen, bijeenkomsten en activiteiten voor de kinderen. Er wordt gebruik gemaakt van de kleurrijke en creatieve methode ‘Blijf dit doen’.

In vier bijeenkomsten op zondagochtend tijdens de mis, worden de kinderen voorbereid op dit mooie en feestelijke Sacrament. We vieren ook de Veertigdagentijd, Goede Week en Pasen samen (Palmzondag, Kinderkruisweg op Goede Vrijdag en Paaszondag). Daarnaast zijn er – onder voorbehoud – enkele extra activiteiten zoals een Doop, het bezoek aan een bakker en een rondleiding door de kerk.

Informatieavonden

De voorbereiding op de 1e H. Communie begint met een informatiebijeenkomst op 18 januari in Vleuten. Dit jaar is er voor gekozen om de communicanten samen te voegen tot één groep. Alle voorbereidende communielessen en activiteiten worden gezamenlijk gedaan.

Indien uw kind nog niet het Doopsel heeft ontvangen, dan is dit natuurlijk ook nodig en mogelijk. Dit kunt u aangeven bij de aanmelding.

De 1e H. Communieviering zal plaatsvinden op zondag 11 juni om 10:00 uur in de Mariakerk te De Meern.

Met vriendelijke groet,
Coördinator Julia Schevers
1ecommunie@lichtvanchristus.nl