Inzameling voor de Voedselbank

 

Voedselbankplus Leidsche RijnSinds 2004 – toen wij als gemeenschap het 10-jarig bestaan vierden van de Parochie Licht van Christus – organiseren wij elk eerste weekend van de maand een voedselinzameling in onze beide kerken. Op deze manier houden wij ons als parochie bezig met verkondiging en diaconie. Ook kan men dagelijks spullen brengen naar de Mariakapel van beide kerken.

Hoe gaat het in zijn werk?

Lang houdbare producten kunnen dagelijks worden gebracht in de Mariakapel van beide kerken. Ook verzorgingsproducten zoals maandverband en shampoo zijn welkom. Elke eerste zondag van de maand kunnen de spullen afgegeven worden in het portaal van de kerk voorafgaand aan de mis. De opgehaalde producten worden 1x per maand op maandag door een vrijwilliger naar de Voedselbank gebracht.

Helpt u ons mee?

Sinds mei 2021 heeft de voedselbankplus een sociale winkel, de cliënten mogen hier zelf (middels een ‘puntensysteem’) komen winkelen en hun eigen primaire levensbehoefte voor hun voedselpakket kiezen. De gezondste producten worden voor 1 punt aangeboden, om deze keuzes te stimuleren. Voor zoete of ‘luxe’ producten wordt dan een klein extra bedrag gevraagd. Naast voedsel via de sociale winkel bied de voedselbankplus Leidsche Rijn ook sociaal en juridische ondersteuning en het is ook een ontmoetingsplek. Ook proberen ze waar nodig te helpen met schoolspullen en sportmogelijkheden voor kinderen.

De voedselbank heeft altijd voedsel nodig. Zij willen graag dat onze parochie doorgaat met de voedselinzameling van lang houdbare producten. Ook producten voor persoonlijke verzorging en schoonmaakmiddelen zijn welkom.

  • Voor informatie over de inzameling in de Mariakerk en Willibrordkerk kunt u bellen met het secretariaat van de parochie: 030-6774571

Geld overmaken kan ook

Sommige mensen maken liever geld over dan dat ze voedsel brengen. Dat is ook prima. U kunt de Voedselbank financieel steunen door elk gewenst bedrag over te maken naar rekeningnummer:  NL62 RABO 0175829578 t.n.v. Stichting Voedselbankplus Leidsche Rijn

Coördinator: Sabiet Balwant-gir
Telefoon: 06 21492637
E-mail: voedselbankplusleidscherijn@gmail.com
Website: https://voedselbankplusleidscherijn.nl/

Wij wensen ieder van u veel succes met uw vrijwilligerswerk voor onze mooie geloofsgemeenschap!

Namens Werkgroep Voedselinzameling parochie Licht van Christus