Inzameling voor de Voedselbank

voedselbank_klein

Zoals u  wellicht gemerkt heeft, verzorgen wij elk eerste weekend van de maand een voedselinzameling in onze beide kerken. Deze actie bestaat sinds 2004 toen wij als gemeenschap het 10-jarig bestaan vierden van de Parochie Licht van Christus. Op deze manier houden wij ons als parochie bezig met verkondiging en diaconie.

Hoe gaat het in zijn werk?

Elke eerste zaterdag en zondag van de maand brengen de kerkgangers lang houdbare producten naar de kerk voor de Voedselbank Leidsche Rijn. Achter in de kerk staat een gastvrouw die de spullen in ontvangst neemt en in kratten legt. Tijdens de Eucharistieviering wordt symbolisch een mandje met een deel van de ingezamelde producten naar voren gebracht. De opgehaalde producten worden op maandag door een vrijwilliger naar een opslagplaats gebracht. De ingezamelde spullen gaan daarna eerst naar de Vrienden van de Voedselbank die ze verdelen over 65 pakketten, een voor elk gezin dat ingeschreven staat bij de Voedselbank Leidsche Rijn. Momenteel zijn dat ca. 65 gezinnen. De pakketten worden aangevuld met verse producten.

Vrijwilligers

Er zijn vaste gastvrouwen die ons hierbij helpen. In de Mariakerk is op zaterdagavond een vacature en op zondag is dat Toos Ots. Als een van de dames afwezig is, zijn er soms invallers die hun taak waarnemen. In de Willibrordkerk in Vleuten is een vacature op zaterdagavond. Op zondag is dat Margaret van Rooijen met haar dochtertje Linda. Af en toe helpen de kosters ons als er een invaller nodig is. Toos en haar man Lauw Ots, brengen het ingezamelde voedsel in de Mariakerk op maandag naar de opslagplaats op Strijkviertel 34 in De Meern. Het ingezamelde voedsel in Vleuten wordt opgehaald door de vader van Margriet Bosman (Vrienden van de Voedselbank).
Als het nodig is, komen wij bij elkaar, samen met een contactpersoon van de Vrienden van de Voedselbank, om te evalueren en te kijken of er bepaalde dingen nodig zijn.

Wat kan er gebracht worden?

Behalve lang houdbare producten wordt ook gevraagd om DE koffiepunten. Deze worden geruild voor thee.

Gewenste producten zijn: lang houdbare melk, potten groenten, potten pastasaus, blikken ragout, limonadesiroop, koffie en thee, suiker, koffiemelk, rijst, pasta, toiletartikelen als shampoo, tandpasta, etc  (Let a.u.b. op de houdbaarheid van de producten)

Meer informatie

  • Voor informatie over de inzameling in de Mariakerk kunt u bellen met Toos Ots: 030-6663782.
  • Voor de Willibrordkerk kunt u rechtstreeks met het secretariaat bellen: 030-6774571

Sommige mensen maken liever geld over dan dat ze voedsel brengen. Dat is ook prima. U kunt de Voedselbank financieel steunen door elk gewenst bedrag over te maken naar rekeningnummer:NL33RABO0172040698 t.n.v. St. VriendenVoedselbankLR.

Onze contactpersonen bij de Vrienden van de Voedselbank zijn Mirjam Storm en Inge Brinkman. U kunt voor informatie mailen naar: voorzitter@VriendenVoedselbankLR.nl

Luister hier naar het dankwoord door pastoor Los op zondag 7 december 2014 tijdens de Mis.

Wij wensen ieder van u veel succes met uw vrijwilligerswerk voor onze mooie geloofsgemeenschap!

Namens Werkgroep Voedselinzameling parochie Licht van Christus