Bedevaarten

Utrechtse Bedevaart naar Kevelaer

De Utrechtse Broederschap van Onze Lieve Vrouw van Kevelaer organiseert dit jaar op woensdag 28 en donderdag 29 augustus 2019 een bedevaart naar Kevelaer.
Kevelaer, een plek waar we al onze zorgen en noden bij Maria kunnen neerleggen, waar je als het ware gedwongen wordt om te bidden.
Wilt u dit ook eens meemaken? Meld u dan voor 15 juli 2019 aan en ga met ons mee. Veel deelnemers die eens de stap waagden, gaan nu ieder jaar mee.

Moeilijk ter been?
Kevelaer is ook geschikt voor menen die moeilijk ter been zijn omdat alle heiligdommen op een paar minuten loopafstand van uw hotel of Priesterhuis liggen. Indien nodig kunt u uw rollator meenemen. Er is echter beperkte plaats hiervoor beschikbaar in de bus. Wel opgeven bij aanmelding.

Eendaagse bedevaart ook mogelijk
Ook dit jaar wordt er bij voldoende deelname weer een eendaagse bedevaart georganiseerd. U gaat woensdag 28 augustus 2019 met ons mee en ’s avonds na de lichtprocessie en het avondgebed vertrekt de bus weer naar huis. U kunt zich hiervoor opgeven bij de secretaresse van de Broederschap van Kevelaer mw. E. de Sain tel. 030-6374128
Kosten zijn € 60,–. Hierin zit busreis, koffie/thee met gebak onderweg en in Kevelaer een eenvoudige maaltijd.

De kosten van de 2-daagse reis zijn € 50,– Hierin zit de busreis en koffie/thee met gebak onderweg. De overnachtingskosten in hotel of Priesterhuis betaalt u ter plekke.
Deze bedragen van ca. € 75,- tot € 100,– afhankelijk van waar u overnacht.

Gaat u ook mee met de bedevaart ?
Wilt u ook mee met deze bijzondere bedevaart neem dan contact op met een van onderstaande broedermeesters.

De Meern
Mw. H. Pouw-Veenendaal tel. 030-262 78 12 e-mail: lavdpouw@casema.nlPDF 3

Vleuten
Mw. T. Oostrum tel. 030-677 27 18 e-mail: t.oostrum@casema.nl

contactpersoon voor de parochie Licht van Christus is mw. K. van der Helm tel. 030-6622346

Jubileumlogo

Ter gelegenheid van het 275 jarig in 2015 bestaan in heeft het bestuur besloten om een nieuw logo te laten maken. Het nieuwe logo dat u hier ziet is ontworpen door Bert Middelweerd, zoon van de oud voorzitter mr. H.A.C. Middelweerd.
Voor de achtergrond is het wapen van de stad Utrecht getekend zoals dat in 1740 werd gebruikt en voor de voorgrond een afbeelding van de Genadekapel.
Een combinatie derhalve van het mooie historische symbool van de mantel van Sint Maarten en een kenmerkend beeld van het huidige Kevelaer.