H. Vormsel

We nodigen alle tieners uit die in groep 8 zitten, of tussen 11-14 jaar oud zijn, om komend jaar mee te doen met de voorbereiding op het Vormsel.

De voorbereiding op het Vormsel vindt plaats op een bijzonder moment in het leven van tieners: ze gaan de grote stap maken naar de middelbare school en hun volwassenheid ontluikt.

In zes bijeenkomsten, die op donderdagavond van 19:00-20:30 uur in het Pastoraal Centrum te Vleuten plaatsvinden, gaan we samen nadenken en praten over thema’s als volwassen worden, relaties en vriendschappen, talenten ontwikkelen en levenskeuzes. We ontdekken hoe Gods Heilige Geest ons hierbij helpt. Daarnaast zal er ook een bijzondere boeteviering plaatsvinden, ontmoeten wij de Vormheer. In totaal zo’n 10 bijeenkomsten en vieringen.

Wij vinden het belangrijk om in de voorbereiding de deelnemende tieners aan te spreken op hun eigen ideeën en geloof. In die zin betekent deelname niet dat zij automatisch ook het H. Vormsel moeten ontvangen: er is ruimte om dit persoonlijk te onderzoeken en alle vragen te stellen die opkomen.

Informatie- en kennismakingsavond

Op donderdag 19 januari vindt om 19:30 uur in De Schalm, Oranjelaan 10 te De Meern, een informatie- en kennismakingsavond plaats voor ouders en tieners samen.

De Vormselviering zal op 18 juni om 10:00 uur in de Mariakerk te De Meern toegediend worden door Kardinaal W. Eijk.

Met vriendelijke groet,
Coördinator Julia Schevers
vormsel@lichtvanchristus.nl