Koren

Koren in Vleuten en De Meern

Er is wat koren betreft voor ieder wat wils: er zijn in de parochie koren voor volwassenen, voor jongeren, voor kinderen en er zijn voorzangers. Hieronder vind je over een aantal koren informatie en de contactpersonen. Dan weet je wie je kan benaderen als je interesse hebt.

Caeciliakoor (Vleuten)

Het Caeciliakoor bestaat uit ruim 26 mannen en vrouwen. Het repertoire bestaat uit Gezangen voor Liturgie en andere Nederlandstalige liederen.
Het koor zingt meestal in de eucharistie op de zondagmorgen en af en toe op de zaterdagavond in de Willibrordkerk en tijdens één van de vieringen op Hoogfeesten.

De geschiedenis van het koor gaat terug tot de inwijding van de Willibrordkerk. Van een herenkoor dat uitsluitend Gregoriaans zong, veranderde het in 1970, als gevolg van vernieuwing in de liturgie, in het gemengde koor dat het nu nog steeds is.

Caecilia repeteert op vrijdagmiddag om 15:00u in de kerk of in het pastoraal Centrum. Dirigent en organist is Jos Post.

Vragen? Nol Gresnigt 030-6771671 of  06-26929814.

Schola

Het koor repeteert elke maandagmiddag in de Mariakerk 14.00-15.00uur.

De dirigent is Vincent Doek. vmd@ziggo.nl
Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit de Gregoriaanse vaste en wisselende gezangen.

Van oorsprong  is Sint Caecilia is de naam van het oudste koor van onze parochie. Haar geschiedenis is meer dan honderd jaar oud en haar wortels liggen in de voormalige r.-k. kerk aan de Stadsdam aan de Rijksstraatweg. Tegenwoordig wordt dit koor Schola genoemd.

Het koor bestaat uit ongeveer 8 mannen. Deze zingen eenmaal per maand op zaterdagavond of zondagmorgen tijdens de eucharistie. En bijvoorbeeld ook op de 2e Kerstdag, 2e Paasdag, Allerheiligen. Bekijk hieronder een filmpje van dit koor:

Dirigent Vincent Doek  is ook dirigent van Ad Altare en Groep Michael.

Groep Michael verzorgt met een aantal zangers ook alle zang bij uitvaarten.

Singhet die Mare (De Meern)

Singhet die Mare is een gemengd koor voor volwassenen, verbonden aan de Mariakerk van de parochie “Licht van Christus” en telt op dit moment 40 leden.

Het koor is in 1969 opgericht op initiatief van pastoor Vaessen. Door invoering van de Nederlandse taal in de liturgie ontstond behoefte aan Nederlandse muziek ter ondersteuning van de vieringen. Het repertoire van Singhet die Mare is veelzijdig. Naast meerstemmige Nederlandse missen en gezangen staat ook muziek van klassieke en moderne componisten op het repertoire. De naam van het koor verwijst naar de verkondiging van de Blijde Boodschap én naar het riviertje de Mare, waarnaar De Meern is genoemd.

Het koor verzorgt ongeveer drie maal per maand in het weekend en op hoogfeesten de muzikale ondersteuning van de eucharistie in de Mariakerk in De Meern. Het koor repeteert elke dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Mariakerk in De Meern.

Dirigent is Vincent Doek, organiste is Karin van der Helm – Brinkhof.

Nieuwe leden (vooral mannen) zijn van harte welkom. Kom eens vrijblijvend naar de repetitie en vraag dan naar Vincent Doek of naar een van de bestuursleden.

Secretariaat: Gerda Zorn, e-mail: gerdazorn@hetnet.nl.

Kijk ook eens hier:  Singhet die Mare 50 jaar een koor.

Op 29 september 2019 hebben wij, het Gemengd zangkoor Singhet die Mare, ons 50 jarig bestaan gevierd.  Voor een verslag en wat leuke foto’s klik op deze link

Uriël  (een koor voor iedereen) De Meern

Uriël is een koor met voor elk wat wils. Natuurlijk zingen we overwegend tijdens de eucharistieviering van 9.30 uur in de Mariakerk in De Meern. Een enkele keer zingen wij ook in de Willibrordkerk in Vleuten én wij zingen 1 keer per jaar in het Antonius Ziekenhuis.

De repetities zijn gezellig en serieus tegelijk, waarbij iedereen zich met overgave inzet.
We merken keer op keer dat vele kerkgangers plezier, kracht en moed putten uit de gezongen teksten. Ons repertoire is uiteenlopend, van traditioneel tot modern. Nieuw repertoire komt veelal van tegenwoordige componisten, tekstdichters en arrangeurs.
Het koor is opgericht in 1985. Enkele leden vormen het combo en begeleiden het koor op orgel, piano, gitaar en dwarsfluit.

Momenteel hebben we 28 leden, maar het koor mag best groter worden. Graag zelfs! Nieuwe leden zijn van harte welkom. Iedereen kan lid worden en vooral de mensen die zingend hun geloof willen beleven. Kom gerust eens – geheel vrijblijvend – binnen lopen tijdens een repetitie en kijk en luister of ons koor aan jouw verwachtingen voldoet. In overleg met de dirigent wordt bepaald bij welke stemgroep je het beste past. Uriël is een koor voor iedereen die graag zingt en zijn/haar stemgeluid wil laten klinken.

Waar en wanneer?

Het koor repeteert elke maandagavond van 20.15 tot 22.00 uur. In de wintermaanden doen we dat voornamelijk in het Pastoraal Centrum in Vleuten, in de overige maanden in de Mariakerk in De Meern. Het koor staat onder leiding van dirigent Peter Besemer.
Voor alle inlichtingen : secretaris Uriël, mailadres zangkooruriel@gmail.com

 

Koor Licht van Christus

Het projectkoor zingt vooral bij familievieringen, de Eerste Heilige Communie- en Vormselvieringen. Het koor bestaat uit alle leeftijden van kinderen tot volwassen; iedereen die af en toe gezellig mee wil zingen is welkom! Meestal wordt er in de weken voor de viering een aantal keer samen geoefend. Het is vooral laagdrempelig en voor iedereen die het leuk vind om af en toe samen te zingen. Je kunt altijd een keertje meedoen om te kijken of het wat voor je is.

Dirigente en organiste is Karin van der Helm-Brinkhof.

Neem gerust contact op voor informatie: helmdm@planet.nl of 06-29244981