Kerkgebouwen

De parochie heeft twee kerken die beide op de lijst van Nationale Monumenten staan. De kerk van H. Willibrord in Vleuten, omdat zij een mooi voorbeeld is van neogotiek. De kerk van O.L.V. ten Hemelopneming (Mariakerk) in De Meern, omdat ze een perfect voorbeeld is van de Delftse School. Beide kerken zijn een sieraad voor het oog en ze zijn sfeerbepalend voor de omgeving. Iedereen kan ervan mee genieten.

Mariakerk van buiten voorBijzonder is verder dat achter de beide kerken een rooms-katholiek kerkhof ligt dat nog volledig in gebruik is. De gehele dag door zijn er bezoekers die een bosje bloemen komen leggen op het graf van een familielid of planten komen water geven. Er zijn ook een columbarium en urnenhoven

Naast de vieringen in het weekend zijn er vieringen door de week. Ook buiten de vieringen kan men in de kerken terecht. Beide beschikken  over een Mariakapel of Stiltecentrum. Van daaruit kunt u het hele interieur van de kerken zien en beleven.

 

Willibrordkerk Vleuten van vorenDe Mariakapel is dagelijks geopend voor gebed en bezinning:
in De Meern van 8.00 tot 20.00 uur,
in Vleuten van 10.00 tot 16.00 uur.

Je kunt hier al een voorproefje nemen op een echt bezoek aan onze kerken. Volg de rondleidingen langs de afbeeldingen in de kerken.

Rondleiding door de kerk in De Meern (Leidsche Rijn)

Rondleiding door de kerk in Vleuten (Leidsche Rijn)