De parochie

De Rooms Katholieke parochie Licht van Christus omvat de wijken Veldhuizen, De Meern, Parkwijk-Langerak, ’t Zand, Leidsche Rijn-Centrum, Terwijde, Vleuten, Vleuterweide en Haarzuilens (kortom de voormalige gemeente Vleuten-De Meern en Utrecht-Leidsche Rijn).
Het is een levende gemeenschap. Zij groeit met de dag door de vele nieuwe bewoners uit alle delen van Nederland, en van over de grenzen.
We zijn een open en gastvrije kerk met vele enthousiaste medegelovigen en medewerkers.

De parochie is administratief ingedeeld in twee gebieden:

De wijken rondom de Mariakerk (O.L.V. ten Hemelopneming)
Veldhuizen, De Meern, Parkwijk, Langerak, ’t Zand

De wijken rondom de Willibrordkerk
Vleuterweide, Haarzuilens, Vleuten, Terwijde, Leidsche Rijn-Centrum

De pastorale dienstverlening, de kerken, de vieringen en alle activiteiten staan open voor alle parochianen, ongeacht de wijken waar zij wonen.

afbeelding

jongeren met het vaandel en het logo van Licht van Christus op de Wereldjongerendagen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aansluiten bij onze gemeenschap?

Als u zich wilt aanmelden bij onze parochie dan bent u uiteraard van harte welkom. U kunt dit doen door een verzoek te sturen naar het secretariaat via info@lichtvanchristus.nl of door telefonisch contact op te nemen via 030-6774571.

U ontvangt daarna zo spoedig mogelijk van ons een inschrijfformulier voor de verdere gegevens. Tevens kunt u op dit formulier aangeven of u ons parochieblad Drieluik wilt ontvangen. Een exemplaar wordt met het inschrijfformulier meegezonden.

De Buddy groep

In een nieuwe parochie komen wonen en je aansluiten en thuis voelen kost de nodige inspanning zowel van de geloofsgemeenschap als van jezelf.
Lees hier meer over  de Buddy-groep die je kan helpen om wegwijs te worden binnen de geloofsgemeenschap.