Geloofscursus

Sacramenten2Wil je graag katholiek worden, maar weet je niet welke stappen daarvoor genomen moeten worden? Of heb je zin om je opnieuw te verdiepen in jouw geloof en traditie? Misschien wil je jezelf enkel voorzichtig oriënteren op de katholieke kerk? Of vind je het moeilijk om jouw geloof te verwoorden?

Heel verschillende vragen, voor heel verschillende mensen die wij allemaal uitnodigen om deel te nemen aan de nieuwe geloofscursus.

In januari start een catechesegroep voor catechumenen (mensen die katholiek willen worden) en geïnteresseerden, voor mensen die nieuw zijn in de parochie en mensen die hier al vertrouwd zijn. Juist deze verscheidenheid is vruchtbare bodem voor gezamenlijk gesprek en een persoonlijke geloofsverdieping.

De bijeenkomsten vinden gewoonlijk tweewekelijks plaats op zondagmiddag na afloop van de Eucharistieviering in de Willibrordkerk, in overleg kan eventueel een datum aangepast worden:

  • 11:00 uur Mis
  • 12:00 uur Koffie en thee
  • 12:30 uur Geloofscursus tot 14:00 uur

Inhoud van de bijeenkomsten

Kennismaking en inleiding; Bijbel – Oude Testament; Bijbel – Nieuwe Testament; Kerk – Ontstaan, betekenis en structuur; Drie Eenheid – De Vader, Zoon en H. Geest; De Sacramenten; Heiligen en onze hemelse verwachting; Het liturgisch jaar.

Voor vragen en aanmelding kunt u een mail sturen naar het secretariaat [pastoraalcentrum@lichtvanchristus.nl]