Een paar uurtjes over? Word vrijwilliger!

Heb je wel eens nagedacht over het doen van vrijwilligerswerk? Of ben je al vrijwilliger maar je wilt er wel wat bij doen of eens iets heel anders proberen?

Misschien schrikt het idee je af omdat je leven al zo vol zit en druk is. Of het lijkt lastig om een ingang te vinden om erbij te komen: waar moet je beginnen? Heel begrijpelijk. Maar het kan ook heel verrijkend en gezellig zijn om je in te zetten voor de parochie. Je kunt ‘werken’ op een heel andere manier dan je in je dagelijks leven doet bijvoorbeeld, nieuwe contacten opdoen, je kennis delen met anderen en zelf ook weer van alles leren. Klinkt goed toch?!

Kijk eens rustig rond op de  pagina waar je een aantal oproepen vindt van groepen die wel wat versterking kunnen gebruiken:

Vacatures voor vrijwilligers

Staat er iets bij wat je interessant lijkt? Neem contact op met de persoon die erbij vermeld staat, of bel gerust naar het secretariaat zodat zij je verder kunnen helpen.

Zie je niets wat bij je lijkt te passen, maar je hebt wel een idee wat jij bij zou willen dragen? Ook dan is het aan te raden om het secretariaat eens te bellen: met elkaar kunnen we vast en zeker handen en voeten gaan geven aan zo’n idee. Er is genoeg te doen!