Vastenprojecten voor kinderen

image1Pasen valt heel vroeg dit jaar, de Vastenprojecten voor de kinderen in onze parochie zijn in volle gang!

In de Willibrordkerk te Vleuten is vanaf 14 februari elke zondag een kindernevendienst.
We zijn deze eerste zondag begonnen aan de weg naar Pasen. We hebben uit de bijbel het verhaal gelezen dat Jezus naar de woestijn ging. Daar kwam hij de duivel tegen die hem probeerde te verleiden met allerlei mooie beloften. Maar Jezus bleef sterk en ging niet met de duivel mee.

In het verhaal stond: je leeft niet van brood alleen. We hebben besproken wat dat nou betekent. Je hebt natuurlijk heel veel dingen nodig om te kunnen leven: een huis, eten, kleren. Maar ook dingen die je niet kunt kopen zijn belangrijk. Samen hebben we nagedacht wat dat voor dingen zijn. Wij dachten bijvoorbeeld: met een vriendje buitenspelen, een leuk liedje zingen voor iemand, aardig zijn, iemand een knuffel geven. Dat zijn allemaal dingen waar je iemand blij mee kunt maken en waar jij zelf vast ook blij van wordt. Omdat het ook Valentijnsdag was, hebben we tot slot nog een mooi hart geknutseld voor iemand die je lief vindt, bijvoorbeeld je papa en mama of een vriendje of vriendinnetje.

In de Mariakerk te De Meern begint het Vastenproject op 28 februari. Op 20 maart wordt het Vastenproject in beide kerken afgerond met het vieren van Palmpasen.

De kindernevendienst is gericht op kinderen van 4-12 jaar, maar jongens en meiden die al op de middelbare school zitten zijn ook welkom om de kinderen een beetje te helpen. Kinderen die het wat spannend vinden mogen natuurlijk hun vader of moeder meenemen.

Data Willibrordkerk te Vleuten: elke zondag van 14 februari tot en met 13 maart om 11:00 uur.
Data Mariakerk te De Meern: elke zondag van 28 februari tot en met 13 maart om 9:30 uur.

Op 20 maart wordt Palmpasen gevierd in beide kerken. In de Mariakerk start de kindernevendienst om 9:30 uur, in de Willibrordkerk start de kindernevendienst om 10:30 uur (viering start om 11:00 uur).

Meer informatie

Voor vragen en informatie kan je contact opnemen met Marie-Louise van Doorn en Marion Siemonsma:

  • Mariakerk te De Meern: magr_van_doorn@hotmail.com
  • Willibrordkerk te Vleuten: m.j.siemonsma@gmail.com

Palmpasen2