Bericht van nieuwe stagiair: Jaider Chantré Sánchez

Ik ben Jaider Chantré Jaider, ik ben 26 jaar. Ik kom uit Colombia en ik hoor bij een Colombiaanse Congregatie die Misioneros de Cristo Maestro (Missionarissen van Christus Leraar) heet.

De congregatie van Cristo Maestro is op 16 juli 1992 in Colombia gesticht door Pater Ernesto Andrés Sardi de Lima dus wij zijn een heel jonge congregatie. Deze congregatie is in Villa de leyva Boyacá gesticht, dat is een stad in het centrum van Colombia.

Wij willen Jezus Christus volgen, Hem beminnen en Hem dienen in de allerarmsten en verwaarloosden. Hoe doen we dat? Door de educatie en opvang van kinderen en jongeren die fysiek en moreel in gevaar zijn. Daarom hebben wij in Colombia een aantal scholen en weeshuizen voor de kinderen die vanwege de oorlog zonder ouders zijn gebleven.

Door de liefhebbende zorg voor terminale zieken, verwaarloosden die door de maatschappij gediscrimineerd zijn en in het bijzonder zieken met AIDS vooral baby’s. En uiteindelijk gaan wij daar waar niemand heen wil gaan om te evangeliseren namelijk daar waar de Kerk ons nodig heeft en dat is de rede waardoor wij hier in de aartsbisdom en nieuwe missie zijn begonnen.

Als congregatie zij wij in verschillende landen aanwezig. Colombia, Verenigde Staten, Frankrijk, Spanje en nu hier in Nederland. Een maand geleden gingen de Rector van het Ariensinstituut en ik naar Schiphol om drie nieuwe broeders op te halen. Samen vormen wij de communiteit van de Misioneros de Cristo Maestro in Nederland.

Mijn medebroeders zijn op dit moment met een cursus Nederlands begonnen en ik ben bezig met de theologiestudie. Dit jaar heb ik de mogelijkheid om stage in die parochie te lopen. Ik hoop dat ik heel veel van die parochie kan leren en ik hoop dat de mensen ook een beetje van mijn land, cultuur en geloof leren kennen.