Bijzonder gastkoor 21/01 Mariakerk 18.45 uur

projectkoorStPieter

Half november waren meer dan tweeduizend Nederlandse pelgrims in Rome bij gelegenheid van de afsluiting van het Jaar van de Barmhartigheid. Misschien hebt u de Nederlandse dag op dinsdag 13 november in de St. Pieter gevolgd op de televisie uitgezonden door de KRO. Er was een Mis met alle bisschoppen. Kardinaal Eijk leidde viering. Aan het eind van de Mis kwam paus Franciscus persoonlijk de menigte Nederlanders in de kerk toespreken. Een hele hartelijke ontmoeting.

Ik was erbij als pastoraal begeleider van een groep van veertig zangers tevens pelgrims die tijdens de Mis in de Sint Pieter de zang verzorgden. Het was een zogenaamd projectkoor dat voor die reis en gelegenheid was samengesteld met zangers uit heel Nederland. Voordat het projectkoor vertrok had het twee zaterdagmiddagen gerepeteerd in Dijnselburg. Sonja Roskamp, dirigente van de H. Gerardus Majellaparochie, had de leiding, ondersteund door haar man Wouter van Belle, organist van de St. Catharina kathedraal in Utrecht. Het was een prachtige ervaring.  De koorleden zijn supertrots dat ze tijdens deze Mis in de Sint Pieter mochten zingen

De koorleden bleken behoefte te hebben elkaar nog een keer in Nederland te ontmoeten tijdens een reunie. Op 21 januari vindt deze reunie ’s middags plaats in De Meern in De Schalm. Natuurlijk willen koorleden dan ook zingen. Omdat wij in onze parochie nog op zaterdagavond eucharistievieringen hebben, boden de leden van het projectkoor Romereis aan om tijdens de viering in de Mariakerk te zingen ’s avonds om 18.45.

Misschien voor u een extra reden om die zaterdagavond de eucharistie mee te komen vieren.

Pastoor Martin Los.