Carnavalsmis in de Willibrordkerk

Op zondag 11 februari zal om 11:00u voor de tweede keer een Carnavalsmis gehouden worden in de Willibrordkerk in Vleuten. Stadsprinses Martina den Vierde en haar adjudant Steef van de Carnavals Federatie Utrecht (CFU) zullen hierbij met hun gevolg aanwezig zijn. Ons eigen koor Ad Altare zal bij deze eucharistieviering de zang verzorgen. Je mag verkleed en bijzonder uitgedost naar de kerk komen, maar dat hoeft beslist niet. Iedereen is welkom! Samen hopen we er weer een bijzondere viering van te maken.

Carnaval

Drie dagen van uitbundig feest vieren voorafgaande aan Aswoensdag en het begin van de Vastentijd. De oorsprong van carnaval is niet helemaal helder, maar het feest is wel duidelijke gerelateerd aan het katholieke vasten. Deze carnavalsperiode start daarom ook met een katholieke eucharistieviering. Tijdens carnaval is iedereen gelijk aan elkaar, vandaag dat er vaak vermommingen gedragen worden.

Vasten

Een tijdlang je onthouden van het gebruik van bepaalde dingen. Het kan gaan om eten en drinken, vroeger hadden de kinderen vaak een eigen vastentrommeltje waar het snoepgoed in bewaard werd tot Pasen. Tegenwoordig gaat het steeds vaker ook om andere dingen, bijvoorbeeld je auto minder of niet gebruiken, het computer of social media gebruik drastisch beperken. Een goede manier van vasten probeert vier dingen te bereiken:

-een betere omgang met jezelf

-een betere omgang met medemensen

-een betere omgang met het milieu en de gehele wereld

-een betere omgang met God

Voor gelovige mensen zijn juist de eerste drie wegen in hun combinatie een goede manier om het vierde doel na te streven. Vasten is voor gelovigen daarom ook steeds een voorbereiding op het hoogfeest van Pasen en een periode van inkeer en bezinning.

(bron: Pasen en vasten: hoe zit het ook alweer | Vastenactie)

Na de kerkdienst is er, zoals elke zondag, na afloop gezellig koffiedrinken in de koffiezaal. Iedereen die die deze ochtend wil starten met wat sterkers kan ook met het carnavals gevolg mee voor het traditionele Fruhshoppen in Residentie Vallen.