Drukbezochte kindernevendienst in de Mariakerk

Zondag 14 september was er kindernevendienst in de Mariakerk. Wat was het fijn dat er zoveel kinderen waren! Een enthousiaste start!

Kindernevendienst Mariakerk sep 2014

We lazen het verhaal ” Zeventig keer zeven”  dat gaat over vergeven. Een paar kinderen konden goed navertellen waar het verhaal over ging en er waren ook kinderen die mooie voorbeelden gaven over vergeven. Iemand die wel eens gepest werd bijvoorbeeld, maar die uiteindelijk bevriend is geraakt met degene die eerst pestte.

Vergeven is loslaten. Als je iets loslaat kan je weer beter opnieuw beginnen. Een nieuwe start maken. Zo in een nieuw schooljaar maken we ook samen weer een start met de kindernevendiensten. Om dat ‘ samen’  te benadrukken hebben we met z’n allen een hele grote vlieger gemaakt en die versierd met alle handafdrukken: lekker met je hele hand in de vingerverf en die op de vlieger zetten. Aan de slierten en staart van de vlieger hingen de kinderen een envelopje met daarin een tekst of tekening die voor hen iets te maken heeft met vergeven. Het zag er uiteindelijk heel feestelijk en kleurrijk uit. (We gaan de vlieger een goed plekje geven in het portaal van de kerk)

We liepen gezamenlijk, met de grote vlieger, terug van de Schalm naar de de kerk waar we zingend binnen kwamen. Twee meisjes lazen tot slot een gebedje voor:

(uit: Kind op Zondag nr 1 jaargang 83)foto6

God,
Wij doen niet altijd alles goed.
Wilt u ons dan vergeven.
En helpen
het de volgende keer
beter te doen.
Dank u wel!
Amen

De data van de kindernevendiensten komen binnenkort op deze website. Via Drieluik en de scholen worden de kindernevendiensten ook aangekondigd.