25 maart 2017: ‘24 uur voor de Heer’ – Mariakerk De Meern

Op weg naar Pasen – Ontvang vergeving van God 

Extra aandacht voor God. Dat is het doel van de actie ‘24 uur voor de Heer’. De paus vraagt bij deze actie aan kerken om 24 uur lang hun deuren open te zetten zodat mensen binnen kunnen komen voor Eucharistische aanbidding en kunnen biechten.

Op 25 maart van 9:00 tot 19:30 uur zijn wij in de Mariakerk in De Meern in gebed en is er gelegenheid voor een persoonlijk gesprek met priester.  Ook kan u het sacrament van verzoening ontvangen en er is een Eucharistieviering om 10:00 uur.

Zeer veel mensen naderen opnieuw het sacrament van de verzoening en onder hen veel jongeren, die in deze ervaring vaak de weg weer vinden om terug te keren tot de Heer, om een ogenblik van intens gebed te beleven en de zin van het eigen leven opnieuw te ontdekken”, aldus paus Franciscus. “Laten wij opnieuw het sacrament van de verzoening met overtuiging in het middelpunt plaatsen, omdat dit het mogelijk maakt de grootheid van de barmhartigheid werkelijk te ervaren. Voor iedere boeteling zal het een bron zijn van ware innerlijke vrede.”

Paus Franciscus zelf zal op deze voorgaan in een boeteviering in de Sint Pietersbasiliek te Rome.

De parochie Licht van Christus in het Aartsbisdom Utrecht doet dus mee aan deze actie van ‘24 uur voor de Heer’. U bent van harte welkom in de Mariakerk, pastoor Boelenslaan 11 in De Meern. Zie hier het programma: