Communie-project van start

De voorbereidingen voor de Eerste Heilige Communie zijn in volle gang!

Leuk om even mee te lezen wat de communicanten van de Willibrordkerk al hebben gedaan de laatste weken! Het verslag is van Ingeborg Schavemaker, de moeder van Thijs die ook op 26 mei zijn communie doet:

Inmiddels hebben de communicanten al drie lessen gehad onder begeleiding van Yuri. Zo hebben de kinderen nagedacht over de betekenis van namen, want een wereld zonder namen is heel leeg, en mensen en kinderen zonder namen blijven onbekenden voor ons. Om elkaars namen te leren kennen kregen de kinderen één voor één de beurt, ze stonden op om zichzelf te laten zien en zeiden: ‘Mijn naam is…’ Sommige kinderen kennen elkaar van school, maar er zijn ook kinderen die nog niemand kennen. Zij leerden ook de naam van God: JHWH (Jahweh) oftewel ‘Ik-zal-er-zijn’. Op de vraag van Yuri: Wat betekent dit?, kwamen de antwoorden dat God er altijd voor je is of dat Hij naast je staat. Daarnaast leerde ze de naam van Jezus ‘God redt’ of ‘God helpt’.

In één van de lessen hebben ze een cirkel getekend met daarin de naam ‘Jezus’ en de betekenis ‘God helpt’. Rond de cirkel schreven ze allemaal namen van familie en vrienden van Jezus: Jozef en Maria. Johannes de Doper, de neef van Jezus. Jacobus en de andere apostelen. ‘Blinde Bart’ een vriend van Jezus en de ‘arme vrouw’ die haar laatste centjes weggaf. Natuurlijk moesten ook de namen van de kinderen erin, want iedereen is gedoopt. En als je gedoopt bent, kom je in de kring van familie en vrienden van Jezus.

Na de lessen voegden de kinderen zich weer bij hun ouders in de kerk om het laatste deel van de dienst mee te maken.  Er volgen nog meerdere lessen. De komende les gaan ze op bezoek bij Bakker Verkerk om alles over brood te leren. Lees binnenkort het verslag hiervan op deze site.