Samenwerkende kerken Leidsche Rijn – Kerstlicht in de nacht

Op 24 december om 18:00 uur zal een bijzondere film gepost worden waarin Zandprinses Rosa het verhaal ‘Kerstlicht in de Nacht’ zal uitbeelden. De Samenwerkende kerken organiseren dit in plaats van de Lichtjesroute om in een tijd van isolement en afstand toch verbondenheid met elkaar te zoeken.

Kerstlicht in de nacht (24 dec)

https://www.facebook.com/watch/?v=391418222129911

(De video-upload door Youtube duurt langer dan normaal, als alternatief is het filmpje via de Facebook van de Samenwerkende kerken zichtbaar).

In de dagen voorafgaand aan Kerst word je alvast meegenomen in het kerstverhaal met zes korte filmpjes waarin het Licht wordt doorgegeven in Leidsche Rijn. Je vindt de filmpjes onderaan dit artikel of op de Facebookpagina van de samenwerkende kerken:
Facebook – Samenwerkende kerken Leidsche Rijn

Naast een digitale reis zal er ook een wandeltocht zijn. Een mooie gelegenheid om even de deur uit te gaan en een frisse neus te halen. De tocht is geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Op vrijdag 18 december worden de routekaarten van de wandeltocht gepubliceerd op deze pagina en op dit Facebook event:
Facebook – Kerstlicht in de nacht

De tocht zal worden uitgezet in Centrum Vleuten, Centrum De Meern en de wijken Het Zand en Hoge Weide met inachtneming van de veiligheidsvoorschriften. Je loopt één van 4 routes volgens het routekaartje en zoekt de speciale posters die opgehangen zijn. Bij het huis met de poster scan je een QR code of zoek je een voorwerp (zoals bijv. een schaapje). Op deze manier doorloop je samen het hele kerstverhaal.

Wandel- en Speurtocht

De speurtocht loopt van zondag 20 december tot en met zaterdag 2 januari 2021. Je kunt de wandeling starten op 4 plekken in Leidsche Rijn:

1. Natuurspeeltuin De Hoef (Hogeweide 6)
2. De Mariakapel (pastoor Boelenslaan 11, de Meern)
3. Kerk aan het Lint (Alendorperweg 103)
4. Torenpleinschool (Schoolstraat 7, Vleuten)

De routebeschrijving vind je als QR-code op je startpunt. De route leidt je langs foto’s waar een QR-code bij staat. Als je die met je telefoon scant krijg je een stukje van het kerstverhaal te zien en te horen. Als je alle foto’s hebt gevonden heb je het hele kerstverhaal gezien en meebeleefd.Op deze Facebookpagina vind je de kaarten die je uit kunt printen:
Facebook – Op zoek naar het Licht

Filmpjes: het Licht wordt doorgegeven

Keizer Augustus

Jozef

De herberg

De engelen

De herders (20 dec)

De wijzen (22 dec)