Verslag 1e communie Palmpasen

Afgelopen communie-les was op zondag 10 april, de Palmpasen-viering. Palmpasen is de laatste zondag voor Pasen. Deze “Palmzondag” is de eerste dag van de Goede Week. Zeven dagen lang herdenken christenen dan de laatste week uit het leven van Jezus en bereiden ze zich voor op Pasen. De opdracht voor de kinderen was om zelf een Palmpaaskruis te maken en deze mooi te versieren. De kinderen zijn tijdens de kerkelijke viering aangeschoven bij de kindernevendienst. Hier is uitgelegd wat de betekenis is van het Palmpaaskruis met al die kleuren, snoepjes, rozijntjes, mandarijntjes en eitjes.
Daarna is het verhaal vertelt over Jezus, die op een ezeltje Jeruzalem binnenkomt. Ook is dit met de kinderen gespeeld. De kinderen vormden dan een haag met hun Palmpaaskruizen om Jezus te begroeten: ‘Hosanna!’.

De Palmpaaskruizen zijn na afloop niet door de kinderen mee naar huis genomen. Ze hebben ze gebracht naar zieken en ouderen in de parochie die niet meer zo eenvoudig zelf naar de kerk kunnen komen of naar mensen die het afgelopen jaar een dierbare verloren hebben.

De kinderen worden voorbereid op de 1e Heilige Communie maar hun ouders zijn er ook onderdeel van. Zij begeleiden de kinderen in hun lessen en participeren in de voorbereidingen. Ook was er donderdag 21 april jl. een ouderavond onder begeleiding van Yuri. Tijdens deze avond deelden de ouders informeel hun verhaal over de voorbereidingen van hun kinderen en de belevingen hierbij. Dit was gezellig en als ouders kom je mede nader tot elkaar. Dit gesprek werd afgesloten met een klein rondje door de kerk langs een aantal essentiële onderdelen zoals de Godslamp, het tabernakel en de biechtstoel. Met mooie leerzame verhalen, werd door Yuri het één en ander toegelicht qua betekenis. Dit zorgt ook voor ouders, voor een extra verdieping in de symboliek, binnen de kerk.