40-Dagentijd en Pasen voor gezinnen en kinderen

Hoi allemaal, kinderen en ouders,

Tijdens de 40-Dagentijd is er voor kinderen in beide kerken weer een vastenproject. Kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn van harte uitgenodigd om na het openingsgebed mee naar de Schalm in De Meern of naar Kerkestein in Vleuten te gaan. Ook de jongens en meiden die al op de middelbare school zitten zijn welkom (jullie kunnen elkaar ontmoeten en de andere kinderen op weg helpen). Als er jonge kinderen zijn die het een beetje spannend vinden om te komen, dan mogen ze altijd hun vader of moeder meenemen.

Vastentijd en Familievieringen

De tijd van vasten is een tijd waarin we stilstaan en kijken naar de laatste dagen in het leven van Jezus. Ook kijken we naar ons eigen leven en proberen de verhalen over Jezus een plekje te geven. We denken aan arme mensen die weinig hebben, zoals veel kinderen in Togo. Misschien kunnen wij proberen een beetje op Jezus te lijken en helpen de wereld een beetje mooier te maken?

Met Palmpasen is er een palmpaasoptocht vanuit de kerk en gaan we onze zelfgemaakt palmpaasstokken bij zieke en oudere mensen brengen die zelf niet meer eenvoudig  naar de kerk kunnen komen.

Als start van het vastenproject is er op zondag 18 februari om 9:30 uur een familieviering in de Mariakerk. Hier wordt het vastenproject gepresenteerd. Op Eerste Paasdag, 1 april, om 11:00 uur wordt het project afgesloten in de familieviering in de Willibrordkerk en mogen de kinderen laten zien wat ze gemaakt hebben.

Datumschema

Hieronder zien jullie alle belangrijke data op een rijtje:

Zondag 18 februari      Familieviering in de Mariakerk (9.30 uur)
Zondag 25 februari      Knd in de Willibrordkerk (11.00 uur)
Zondag 4 maart,           Knd in beide kerken (9.30 MK en 11.00 WBK)
Zondag 11 maart          Knd in beide kerken (9.30 ML en 11.00 WBK)
Zondag 18 maart          Knd in beide kerken (9.30 MK en 11.00 WBK)
Zondag 25 maart          Palmpasen in beide kerken (9.30 MK en 11.00 WBK)
Vrijdag 30 maart           Kinderkruisweg in de Mariakerk om 13:00 uur
Zondag 1 april               Familieviering Pasen in de Willibrordkerk om 11:00 uur

Informatie en vragen

Voor informatie kun je mailen met Marie-Louise van Doorn (magr_van_doorn@hotmail.com/0645756661) voor het Vastenproject in De Meern, of met Elisabeth van Veen (e_van_veen@hotmail.com/0649370895) voor het Vastenproject in Vleuten. Ook ouders die een handje willen helpen worden van harte uitgenodigd.

Hopelijk tot ziens!
De begeleiders van de kindernevendiensten