Vormsel op 22 mei voor 15 jongeren

Zondagochtend 22 mei hebben 15 jongeren uit de parochie het heilig vormsel ontvangen in een feestelijke viering. De vormheer, vicaris Pauw, had tijdens de voorbereidingen al kennis gemaakt met de vormelingen en Yuri legde vooraf heel goed uit wat er ging gebeuren, dus er was geen reden om zenuwachtig te zijn (alleen dat in je eentje op de foto gaan, dat blijft toch voor de meesten een beetje ongemakkelijk)  Met de versierde doopkaarsen kwamen de vormelingen de kerk binnen samen met hun ouders. Het was een mooie dienst. Het hernieuwen van de doopbeloften deden de jongens en meisjes luid en duidelijk en even later was het even heel stil in de kerk toen alle mensen voor de vormelingen baden. Daarna kwamen alle kinderen met de ouders naar voren en ontvingen ze één voor één het Heilig Vormsel en mooie woorden van de vicaris.

Het kinderkoor olv Miranda Simonis – Spies heeft mooi gezongen, de kerk zag er prachtig feestelijk uit (de vormelingen ook trouwens, de foto’s volgen binnenkort). Hartelijk bedankt aan iedereen die meegeholpen heeft! Het pastorale team, de koster, de misdienaars, Marja etc.

Na afloop van de dienst, kwamen er veel complimenten en vragen over de tekst die namens de ouders voorgelezen is. Daarom vind je hier een link naar de tekst, om het nog eens rustig na te kunnen lezen: Ouder tekst vormsel

vormsel foto zonder tekst

Lees hier nog een stukje over de voorbereidingen op het vormsel

De voorbereidingen De jongeren die dit jaar hun vormsel  doen, zijn al sinds begin 2016 bezig met de voorbereidingen. Yuri Saris begeleidt hen een aantal donderdagavonden. De vormelingen gaan dan met elkaar in gesprek over belangrijke onderwerpen die hen bezighouden, vertellen ze elkaar bijvoorbeeld wat bidden voor hen betekent, wat het geloof voor hen is op dit moment en komt er ook wat theorie aan bod. Zo leren ze meer over de sacramenten, maar ze hebben ook met elkaar gesproken over talenten, over wat ze zoals meemaken en er waren ook momenten voor wat ontspanning en een spelletje.

Afgelopen week hebben de jongeren kennis gemaakt met de vormheer, vicaris Hans Pauw. Deze week nog een boeteviering en oefenen voor de echte viering en dan is het zover.

Mooi dat deze groep jonge mensen dit doet! We wensen hen alvast een mooie, bijzondere dag!

Het vormsel is tijdens de dienst op zondag 22 mei om 9.30 uur in de Mariakerk. Het kinderkoor zingt!

vormsel foto ws

De vormelingen tijdens het voorstellen in de Willibrordkerk