Aanmelding Eerste H. Communie 2018

Afgelopen jaar hebben in beide kerken samen ongeveer 60 kinderen de Eerste H. Communie ontvangen in onze parochie. Ook dit jaar worden alle kinderen die in groep 4 zitten, of die 7-8 jaar oud zijn, uitgenodigd om mee te doen.

In vier bijeenkomsten op zondagochtend tijdens de mis, worden de kinderen voorbereid op dit mooie en feestelijke Sacrament. Daarnaast maken de communicanten een Doop mee, bezoeken ze een bakker, krijgen ze een rondleiding door de kerk, vieren ze Psalmzondag samen, en oefenen ze met het kinderkoor. In totaal zijn er 10 leerzame en leuke bijeenkomsten voor de kinderen. Er wordt gebruik gemaakt van de kleurrijke en creatieve methode ‘Blijf dit doen’.

Enkele belangrijke data

De voorbereiding begint met een informatieavond op 10 januari in De Meern om 20:00 uur in De Schalm (Oranjelaan 10) of op 11 januari in Vleuten om 20:00 uur in Kerkestein (Pastoor Ohllaan 34a). U kunt zelf kiezen in welke kerk uw zoon of dochter de Eerste H. Communie zal ontvangen.

Indien uw kind nog niet het Doopsel heeft ontvangen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Dit kunt u aangeven bij de aanmelding.

De Eerste H Communieviering in de Mariakerk te De Meern zal plaatsvinden op zondag 27 mei. De viering in de Willibrordkerk te Vleuten zal plaatsvinden op zondag 3 juni. Naar gelang het aantal communicanten zullen per locatie 1 of 2 vieringen plaatsvinden.

Hier vindt u een overzicht van de data en bijeenkomsten: Communiekalender 2018

Voor vragen of aanmelding kunt u een mail sturen naar: 1ecommunie@lichtvanchristus.nl

Met vriendelijke groet,
Pastoraal werker Yuri Saris