Hulp nodig ivm plan bijhouden ledenbestand

Parochies houden hun ledenbestand actueel, doordat gemeentes (via slimme en beveiligde systemen) adreswijzigingen doorgeven aan SILA (de Stichting Interkerkelijke Ledenadministratie). Je begrijpt dat een actueel ledenbestand heel belangrijk is voor de parochie. Niet alleen om zo contact te blijven houden met verhuisde parochianen die wellicht niet meer in staat zijn om zelf de wijziging door te geven, maar ook voor persoonlijke uitnodigingen aan toekomstige communicanten en vormelingen en hun ouders om maar een paar voorbeelden te noemen. En, zeker niet onbelangrijk, ook de actie Kerkbalans maakt gebruik van de ledenadministratie.

Wat gaat er veranderen?

Nu heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen die ervoor zorgt dat gemeenten die gegevens niet meer aan SILA mag geven. Dat heeft veel nadelige gevolgen voor parochies.

Help mee door aandacht te vragen via internet

De overheid heeft een “internetconsulatie” geopend. Dat betekent dat je tot 3 februari 2017 kunt reageren op dit voornemen. We hopen dat veel mensen dat doen!  Uit naam van kardinaal Eijk hebben we informatie gekregen over de manier waarop je je mening kunt geven over deze kwestie.

Je vindt alle informatie en stap voor stap uitleg via deze link:verzoek-aartsbisschop-van-utrecht-aan-parochianen-om-deel-te-nemen-aan-de-internetconsultatie-inzake-de-sila-regeling