Kerkennacht op 24 juni Willibrordkerk Vleuten

In het weekeinde van 23 tot 25 juni 2017 vindt de Kerkennacht plaats. In heel Nederland doen de kerken de deuren open zodat iedereen die het zou willen er binnen kan komen kijken en proeven van de sfeer.  In de Willibrordkerk in Vleuten bieden u tijdens de kerkennacht een programma voor jong en oud!

Het programma:

16.00 – 23.00 uur                Gelegenheid kerk te bezichtigen (kan met rondleiding)

16.00 – 18.00 uur                Kinderprogramma, speurtocht door kerk (daarna een ijsje)

16.30 uur                               Orgelspel door Jan Willem Oomes

17.00 uur                               Hoe werkt een orgel? Uitleg door Emile Simonis

17.30 uur                               Optreden Benthe van der Linden

18.00 uur                               Achtergrondzang gelegenheidskoor Licht van Christus

19.00 uur                               Optreden Gevorg Aperánts

19.30 uur                               Ontsteken Johannesvuur

20.00 uur                              Wandeling door tuin en aansluitend viering

21.30 uur                               Optreden Gevorg Aperánts in de kerk

23.00 uur                               Dagsluiting

Toelichting programma

Kerkbezichtiging (met of zonder rondleiding)
De prachtige neogotische kerk uit 1889 in Vleuten heeft enkele pareltjes die het bekijken meer dan waard zijn. Zowel het kerkgebouw, de processietuin als het hekwerk zijn Rijksmonumenten. Het kerkgebouw met gebrandschilderde ramen uit het atelier van glazenier Max Weiss en een tweetal ramen van H. Geuer, beelden uit 1900 van de hand van F.W. Mengelberg, het ‘jugendstil’ Mariabeeld in de Mariakapel vervaardigd in Duitsland, verfijnd tot in de details uitgevoerd. Het prachtige hoofdaltaar uit 1889 vervaardigd uit hout, marmer en koper door de firma G.B. Brom uit Utrecht en nog veel meer.

Speurtocht voor kinderen (met ma afloop een ijsje bij de ijskar)

Tijdens de speurtocht zullen er optredens worden verzorgd door Benthe van der Linden en Jan Willen Oomes.

Benthe van der Linden
Benthe zingt een aantal jaar op het kinderkoor Licht van Christus en heeft sinds vorige jaar zangles bij de dirigente. Met haar prachtige heldere stem weet zij menigeen te ontroeren. Met name het prachtige Ave Maria de Caccini van V. Vavilov wordt door haar op een schitterende wijze vertolkt.

Jan Willem Oomes
Jan Willem heeft nu bijna 1,5 jaar pianoles van Emile Simonis, hij is bijzonder muzikaal en leert heel snel. Hij speelt inmiddels op het niveau van een leerling die 5 jaar les heeft. Tijdens de speurtocht zal hij het Vermeulenorgel uit 1962 bespelen.

Hoe werkt een orgel? Uitleg door Emile Simonis
Heb je altijd al willen weten hoe een orgel werkt en hoe dat nou zit met die pijpen? Kom dan naar de Willibrordkerk! Emile Simonis geeft om 17.00 uur uitleg over de werking van het orgel en mag je met hem in de orgelkas kijken.

Gelegenheidskoor Licht van Christus
Terwijl u de kerk bekijkt zal een gelegenheidskoor op de achtergrond Taizéliederen ten gehore brengen.

Gevorg Aperánts
Wij zijn zeer verheugd dat de  uit Armenië afkomstige tenor Gevorg Aperánts bij ons zingt tijdens de kerkennacht. Hij zingt tevens vrijdag 23 juni tijdens de opening van Kerkennacht in de Domkerk aansluitend aan de opening door burgemeester Jan van Zanen. Gevorg is op dit moment werkzaam als tenorsolist aan de opera van Hannover. Naast een klassieke zangopleiding aan het conservatorium van Amsterdam en Masterstudie aan de Dutch National Opera Academy heeft Gevorg een pop/Jazz opleiding gevolgd aan het conservatorium van Zwolle, waardoor hij is staat is diverse stijlen te zingen. Naast het prachtige ‘You never walk alone’ dat hij ook bij de opening van kerkennacht zingt, zal hij een aantal stukken zingen uit de musical Les Missérables, waaronder ‘Bring him home’ en ‘Empty chairs at empty tables’.