3 sep 2016: vluchtverhalen bij Uitmarkt

Op 3 september op plein voor Baken: vlucht-verhalen.Baban & Monir

Op de Uitmarkt Leidsche Rijn van 3 september 2016 willen we als kerk (parochie Licht van Christus en Torenpleinkerk) van 13.30-16.00 uur aandacht vragen voor vluchtelingen. Op het podium op het plein van Baken, UCK en Bibliotheek zal de voorstelling ‘Vluchtverhaal’ van Baban Kirkwhi en Manir Goran opgevoerd worden.

Monir Goran (muzikant/componist) en Baban Kirkuki (dichter/schrijver) zijn eind 1999 naar Nederland gekomen. Nadat zij beiden twee jaar lang op de vlucht zijn geweest vanuit Koerdistan Irak, ontmoeten zij elkaar weer in Nederland. Deze voorstelling vertelt en laat horen wat ze beiden hebben gezien tijdens hun reizen. Bij elke plek waar ze aankomen in het verhaal en bij elke stad die ze aandoen, horen gedichten, verhalen en muziek die ze hebben geschreven voor deze voorstelling.  www.babankirkuki.com

Rondom deze voorstelling zullen vluchtverhalen klinken uit de Bijbel die hier vol mee staat: Immers Jozef en Maria moesten vluchten, maar ook David, Jakob en Hagar. En waren ook Adam en Eva niet op de vlucht geslagen?

Ook kunt u informatie krijgen wat u kunt betekenen voor vluchtelingen en is er ruimte om ervaringen uit te wisselen.