Week van de Nederlandse Missionaris

Plaatje week vd NL missionarisWeek van de Nederlandse Missionaris 29 mei – 8 juni

Tijdens deze week, dit jaar met het motto “samen de missionaire traditie voortzetten” is er zoals ieder jaar aandacht voor het werk van de Nederlandse missionarissen en missionaire werksters.

Dit werk vindt veelal ‘verborgen’ plaats, er is niet zoveel aandacht voor. De laatste tijd was dit werk meer in de aandacht door het werk en het tragische overlijden van pater Frans van der Lugt in Syrië. Hierdoor werd men zich weer bewust van het belang van dit werk en welke drijfveren er zijn voor degenen die dit werk doen.

Het gaat niet om ‘zieltjes  winnen’, maar er daadwerkelijk zijn voor de mensen die dit nodig hebben en ze proberen te helpen.

Bijvoorbeeld missionaris en priester Matthieu Ham (59). In Brazilië helpt hij onder andere oude mensen die leven in armoede. De WNM helpt hem met een vergoeding voor noodzakelijke verzekeringen, zorgt voor veiligheidstrainingen en betaalt één keer in de drie jaar een ticket naar huis. Of kijk naar het verhaal van Karin Swagemakers (26). Zij is tijdelijk uitgezonden naar Peru. Daar leert ze jongeren weerbaar te worden en zo verantwoording te nemen voor hun eigen toekomst. Ook zij ontvangt een kleine toelage voor verzekeringen en een ticket naar huis. Maar de bijdrage is niet alleen van financiële aard. Matthieu noemt de WNM zijn ruggensteun. En Karin weet dat ze dankzij de WNM een bijdrage kan leveren aan het bestrijden van onrecht. Uw steun, via de WNM, is hun houvast.

U kunt de missionarissen en missionair werksters helpen hun werk voort te zetten, door een bijdrage tijdens de collecte die in het Pinksterweekend wordt gehouden in de kerk.

Of u kunt een bedrag overmaken naar WMN te Den Haag, rekeningnummer NL30RABO0171211111

Meer informatie kunt u vinden op de site www.weeknederlandsemissionaris.nl