Advent en Kerstmis

Advent kaarsenDe tijd van Advent en Kerstmis staat voor de deur. Deze twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Advent komt van het Latijnse woord ‘adventus’ dat ‘de komst’ betekent. Maar wie of wat komt er dan? Dat is Jezus natuurlijk, Advent is uitzien naar Zijn geboorte…

download-1Reserveren stoelen Mariakerk: Het is mogelijk om 6 en 7 december op bepaalde tijden plaatsen te reserveren voor de kerstvieringen in de Mariakerk. Het gaat om de stoelen vóór de banken. Reserveren is uitsluitend bestemd voor personen vanaf 65 jaar en voor hulpbehoevenden (evt met een begeleider). Andere personen kunnen niet reserveren. Rolstoelgebruikers dienen vergezeld te worden door een begeleider. Meer info vindt u in parochieblad Drieluik!

De kindernevendiensten: In de Adventtijd zien we uit naar de geboorte van het kindje Jezus, en met Kerstmis vieren we Zijn geboorte. De kindernevendiensten werken aan een project dat begint met een familieviering op 3 dec in de Willibrordkerk en wordt afgesloten met een familieviering op eerste Kerstdag, 25 december om 9:30 uur in de Mariakerk. Wees welkom!


Bekijk hier de pagina met activiteiten voor gezin, jeugd en jongeren tijdens Advent en Kerst.

 

Alle Vieringen

In de Advent en tijdens Kerstmis vinden onderstaande vieringen plaats.